Когато настъпи зимата, много хора си задават въпроса как да

...
Когато настъпи зимата, много хора си задават въпроса как да
Коментари Харесай

Как да се предпазим от настинки през зимата - 11 съвета

Когато настъпи зимата, доста хора си задават въпроса по какъв начин да се предпазят от настинките през студения сезон. Тук сме подготвили 11 скъпи съвета за всеки от вас:
Правилно хранене
Храната освен ни дава сила, само че и ни затопля през студения сезон. Ето за какво, преди да излезете от къщата, не забравяйте да ядете елда или овесени ядки. Други висококалорични храни, също ще свършат своята работа. Не забравяйте, че до 75% от храна се употребява за стопляне на тялото! През зимата приемът на калории дневно може да се усили с 400.
Не забравяйте, че зеленчуците са положителни, само че единствено те няма да ви прибавят калории. Следователно лятната диета не е подобаваща за зимата. Трябва да добавите „ тежката артилерия “: месо, риба, картофи. Наред с това се предлагат сирене, банани, грозде, тиква. Лукът и хрянът също са положителни помощници.
Ако не страдате от някакви болести, яжте интензивно подправки - пипер, джинджифил, канела. Доказано е, че даже в дребни дози, те добре уголемяват кръвоносните съдове. Това оказва помощ да се отървете от съдовите конвулсии, които са една от аргументите за заледяване.
Без диети, просто фитнес
Диетите през студения сезон са мощно обезкуражаващи, изключително в случай че желаете да се научите по какъв начин да стоите на топло през зимата. Когато тялото губи запасите си от подкожни мазнини, то непроменяемо замръзва. Затова през зимата спрете да мислите за фигурата си и се грижете за здравето си. Тялото ви не би трябвало да е непрекъснато на студено. Препоръчително е да се отбягват висококалоричните и пикантни храни.
Но в случай че цените фигурата си толкоз доста, че не сте подготвени да я разваляте с мазни храни, даже и в името на здравето, има и различен излаз - фитнес залата. Лекарите споделят: колкото по-активни сте, толкоз по-малко замръзвате. Мускулите създават топлота в тялото, а не мастната тъкан, която всъщност е просто топлоизолатор. Може да продължите да спазвате плодова и зеленчукова (или друга) диета, само че не забравяйте да ходите на фитнес няколко пъти седмично.
Откажете се от алкохола
Популярното мнение, че алкохолът съвършено затопля тялото, е неправилно. По-скоро има зрънце истина. Силните питиета ще затоплят за малко, след което топлината от тялото бързо ще се изпари. Добре е още да знаете - кафето не ни затопля.
Билковият чай, чаят с джинджифил или лимонена трева и горещият шоколад се оправят доста по-добре с тази задача (не на вятъра, доста алпинисти пият такива питиета, тъй като е доста студено в планината).

Медитация
Тази процедура е съвършено овладяна от монасите от Тибет. Те могат да сушат кърпи, върху голите си тела по необикновен метод, през зимната нощ.
Тази процедура се основава на метода на визуализация: духовник седи в снега и си показва по какъв начин пламък с размер на коса се ражда в тялото му. Постепенно той пламва и изпълва тялото, след което топлината от вътрешната страна избива. Ефективността на този способ се удостоверява от научните проучвания, тъй че това не е просто приказка.
Масажирайте крайниците си
От детството родителите ни споделят, че ръцете и краката би трябвало да са топли. За да предпазите крайниците от измръзване, разтрийте ги. Това може да се прави, както преди излагане на студено, по този начин и след завръщане извън.
Може също да се поглезите с ароматерапия. Добавете етерични масла към всеки крем за крайници или ръце - 4 капки култивиран чай, 3 капки копър и 2 капки джинджифил. Тази примес освен ще ви затопли, само че и ще ви зарадва с прелестен мирис.
Следва продължение…
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР