Когато на 13-годишна възраст Алекс Шоу за първи път започва

...
Когато на 13-годишна възраст Алекс Шоу за първи път започва
Коментари Харесай

„Печеля по 50 хил. паунда годишно от спалнята си, играейки FIFA на PS5, и ти можеш“

Когато на 13-годишна възраст Алекс Шоу за първи път стартира да играе FIFA на своя PlayStation 2, той в никакъв случай не е предполагал, че в последна сметка ще си изкарва прехраната с това.

Но през днешния ден той е един от 40-те души в Обединеното кралство, които играят виртуалния футболен симулатор професионално.

Спечелил е над 150 000 паунда през последните пет години.

Алекс взе участие в първия си шампионат по FIFA през 2018 година и през същата година става формален състезател по FIFA eSports. Оттогава насам той е обиколил целия свят, състезавайки се против най-хубавите играчи в света. От тимове като Лестър Сити, Фулъм и Уотфорд.

Алекс от Куарндон, Дербишир, сподели:

Мисля, че в случай че моето 13- или 14-годишно аз можеше да види какво върша в този момент и какво съм постигнал, щеше да бъде изумено.

Алекс играе FIFA до осем часа дневно на своя комплект екран, разнообразни джаджи и PlayStation 5, струващи общо 5000 паунда. Спечелил е хиляди под формата на награди в онлайн шампионати, ePremiere League и FIFA Ultimate Team (FUT) Champions Cup.

Това несъмнено е нещо, с което ще се гордея, когато порасна, а младите момчета несъмнено ми завиждат за това, с което си изкарвам прехраната. Когато за първи път си купих FIFA и играех с приятелите си, въобще не бях доста добър, само че с годините и часовете тренировки започнах да ставам все по-добър и започнах да надвивам професионални играчи.

Алекс, който към момента живее с 57-годишната си майка Сара, споделя, че родителите му са подкрепяли кариерата му. 

„ Родителите ми постоянно са подкрепяли кариерата ми, даже когато не печелех нищо “.

Смята, че всеки може да реализира това, което е направил той. Съветът на Алекс към други играчи на FIFA, които желаят да станат огромни, е да вършат постоянни почивки.

Обичам работата си, само че в случай че играеш по осем часа, би трябвало да си почиваш. Дори да е единствено пет или 10 минути надалеч от екрана, това оказва помощ. Ако не го правиш, започваш да се превръщаш в робот и ритъмът ти на игра, до момента в който играеш, не е толкоз добър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР