Когато купувате скъп парфюм, ще искате гаранция, че плащате за

...
Когато купувате скъп парфюм, ще искате гаранция, че плащате за
Коментари Харесай

Как да разпознаем фалшивите парфюми? - slava.bg

Когато купувате безценен парфюм, ще желаете гаранция, че плащате за същински подобен, а не за подправена версия. Имитиращите парфюми се създават елементарно, само че нямат същото качество или мирис като достоверния, тъй че не си заслужава да давате парите си за тях. Но по какъв начин да разберете, дали един парфюм е същински?
Купете от потвърден търговец
Не избирайте инцидентен продавач. Когато купувате от потвърден търговец, който е построил име, едва ли ще попаднете на подправена версия. Специализираните магазини постоянно са най-безопасният метод за закупуване на парфюм, защото може да разгледате деликатно бутилката, да тествате и да говорите с продавач - консултантите. Наред с това към този момент има и потвърдени онлайн търговци с богато многообразие от мъжки парфюми, дамски парфюми и унисекс парфюми, които също подсигуряват, че купувате качество.
Бъдете доста внимателни на битпазари или инцидентни магазини, където продавачите могат елементарно да ви излъжат.
Цената
Обърнете внимание на цената. Въпреки че това не постоянно е показателно за качеството на парфюма, в случай че е на ниска цена за марката, която се твърди, че е, евентуално не е същински. Може да има изключения, като да вземем за пример освобождение на складови наличия, когато магазин затваря, само че като цяло цената е добър знак за достоверност.
Проучете парфюма авансово
Проверете уеб страницата на производителя, с цел да видите дали е дал задоволително информация за опаковката, бутилката и разположението на баркода. Може да разгледате и няколко марки парфюми, с цел да придобиете визия по какъв начин наподобяват опаковките и да имате добра визия какво да очаквате.

Обърнете внимание на опаковката
Истинските парфюми нормално имат целофан, компактно завит към кутиите. Ако целофанът е халтав или кутията не е увита добре, има възможност това да е подправен парфюм.
Огледайте деликатно кутията
Често можете да разпознаете достоверността на парфюм единствено като огледате кутията. Преди да купите парфюма, деликатно разгледайте за знаци на непрофесионална опаковка и дизайн.
Вижте текста на гърба на опаковката. Граматични и правописни неточности, неприятно подадена информация, постоянно могат да значат фалшификат.
Истинската опаковка би трябвало е направена от първокачествен картон. Кутиите, направени от тъничък материал постоянно са подправени.
Потърсете баркода на опаковката. Баркодът би трябвало да бъде подложен върху долната част на гърба, а не в профил.
Проверете, с цел да се види дали има някакъв остатък лепило или тиксо. Истинският парфюм не би трябвало да има такива.
Проверете контролните, партидните и серийните номера
Автентичният парфюм ще съдържа всички тези номера на опаковката, които по-късно могат да се употребяват за самостоятелна инспекция на достоверността му.
Почувствайте бутилката
Истинските парфюми са в бутилки от висококачествено стъкло, капачката прилепва компактно, с цел да не се разлее. За доста марки самата бутилка е част от преживяването, по тази причина тя би трябвало да е с високо качество.
Тествайте
В съвсем всеки магазин може да намерите тестери на парфюми. Опитайте и почувствайте аромата. Обикновено той е многопластов комплицирано конструиран.
Автентичните парфюми имат три пласта аромати, които се разкриват с течение на времето, състоящи се от горни, междинни и базови нотки. Тази трудност подсигурява, че ароматът е разнороден и многоизмерен, което разрешава на аромата да се трансформира от първичното нанасяне до цялостно попиване на кожата. При подправени парфюми това го няма.
Обърнете внимание на трайността
Фалшивият парфюм в началото ще мирише мощно, само че това не е по този начин в дълготраен проект. Отворените бутилки на същинските парфюми би трябвало да запазят аромата си от шест до 18 месеца. Цитрусовите аромати нормално остават до половин година, до момента в който ароматите на флорална основа би трябвало да се запазят до 18 месеца. Евтините отворени бутилки парфюм ще изгубят аромата си в границите на няколко седмици или няколко месеца.
Нежен към кожата
Тестването на парфюма не е единствено като мирис, само че и по метода, по който го възприема кожата. Фалшивите парфюми постоянно могат да причинят алергични реакции или да оставят нежелани обриви по кожата. Когато пръснете от парфюма, обърнете внимание на метода, по който мирише през целия ден. Ако е достоверен комплициран парфюм, тогава би трябвало да забележите изтъняване на горните нотки през целия ден, до момента в който междинните и базовите ноти се разкриват. Фалшивият парфюм постоянно резервира най-силния си мирис за към час.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР