Когато Кристиан Фройдинг говори за артилерийски боеприпаси в наши дни,

...
Когато Кристиан Фройдинг говори за артилерийски боеприпаси в наши дни,
Коментари Харесай

Германия е купила 120 000 снаряда от България

„ Когато Кристиан Фройдинг приказва за артилерийски муниции в наши дни, се усеща нотка на обезсърчение. Генералът с две звезди от Бундесвера е началник на щаба за Украйна в Министерството на защитата и затова основният покупател на немското държавно управление, когато става въпрос за оръжейни доставки за Киев. “

Така стартира материал в последния брой на немското списание „ Шпигел “, в който се разказва казусът с намиране на боеприпаси за Украйна.

" Опитваме се да набираме муниции от целия свят ", признава Фройдинг.

155-милиметровите снаряди за украинската артилерия свършват на фронта, макар стотиците хиляди, доставени от съдружниците. Германия е доставила 50 000 снаряда, а още 200 000 следва да бъдат превозени. Повече снаряди са единственият късмет за украинците да държат руснаците на разстояние.

В края на март 2023 година държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз взеха решение да доставят на Украйна един милион артилерийски муниции в границите на дванадесет месеца. Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел наскоро призна, че до крайния период ще бъдат обезпечени единствено половин милион.

Запасите от артилерийски муниции са в дефицит в целия свят. Дори армията на Съединени американски щати е на привършване. Американците евентуално биха могли единствено бързо да набавят  спомагателни ресурси от противоречивите си касетъчни муниции, за които се твърди, че към момента се намират в складовете.

В Министерството на защитата в Берлин основният закупчик Фройдинг и хората му съвсем всеки ден се чудят къде да намерят муниции, написа още списанието.

Пари не липсват, споделя Фройдинг. Само през 2024 година федералното държавно управление ще даде седем милиарда евро за оръжейна помощ.  Съвсем неотдавна екипът на Фройдинг откри ресурси от 122-милиметрови муниции в България. Това са снаряди, които могат да се изстрелват от гаубици от руски вид. И неотложно закупи 120 000 снаряда.

Запаси от такива има и в Индия, само че Делхи отхвърля да ги продаде поради положителните си връзки с Москва.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР