Когато Киев е бил културна столица, Москва е била блато,

...
Когато Киев е бил културна столица, Москва е била блато,
Коментари Харесай

Подоляк: Когато Киев е бил културна столица, днешна Москва е била блато

Когато Киев е бил културна столица, Москва е била тресавище, и през днешния ден си остава по този начин. Това съобщи президентският консултант Михайло Подоляк в отговор на съветските ракетни офанзиви против Украйна, съобщи организация Униан. В Деня на украинската държавност Русия изстреля против украински градове към 20 ракети от съветска и беларуска територия и от акваторията на Черно море.

" Днес Украйна отбелязва Деня на Държавността и Деня на Покръстването на Киевска Рус. Днес против нашите градове бяха изстреляни двадесет ракети. Ru-истерия? Руснаците могат да крадат хладилници, само че не и нашата история. Когато Киев е бил културна столица, Москва е била тресавище. Каквото е и през днешния ден. " – написа Подоляк в Туитър.

По-рано президентът Володимир Зеленски поздрави украинците с Деня на държавността.

" Неспокойно утро. Отново ракетен гнет. Ние няма да се предадем. Няма да вдигнем ръце. Няма да ни изплашат. Украйна е независима, свободна, неделима страна. И постоянно ще бъде такава. " – съобщи Зеленски.

Припомняме, Денят на украинската държавност е основан с президентски декрет от 24 август 2021 година Паметната дата подчертава върху приемствеността сред Украйна и учредената Владимир Велики киевска страна. Тя остава в историята като Киевска Рус, а след това името „ Рус “ е присвоено от наследниците на Московското княжество, основано през 13 век – четири века след Киевска Рус. За ден на украинската държавност е определена датата 28 юли, когато в Украйна се отбелязва е денят на кръщението – приемането на християнството от Киевска Рус като цивилизационен избор за принадлежността на украинците към Европа. За разлика от русите, те възприемат себе като европейски, а не като евразийски народ.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР