Когато живакът на термометъра скочи, а въздухът навън стане тежък

...
Когато живакът на термометъра скочи, а въздухът навън стане тежък
Коментари Харесай

Как да поддържате климатика през лятото

Когато живакът на термометъра скочи, а въздухът на открито стане тежък и горещ, няма по-голямо самодоволство от разхлаждане в помещение с климатик. Този потребен и скъп електроуред има висока цена изключително когато е висок енергиен клас и добра марка. Това прави вярната грижа за него от основна значимост, с цел да ни служи по-дълго и да обезпечава комфорта вкъщи, без да са нужни ремонт или покупка на нов апарат.

 Съветите за грижа за климатика през лятото се свеждат до:
Почистване на филтъра. От него зависи качеството на въздуха, който ще дишате. Времето за разчистване зависи от запрашеността на помещението. Ако климатикът е в жилището ви, един път месечно би било задоволително, в офиса, цялостен с хора, добре е да правите процедурата всяка седмица. В индустриални пространства може да се наложи даже и по-често разчистване. Почистването понижава разхода на сила, обезпечава чист въздух в помещението и оказва помощ за предотвратяване на климатика от повреди. Профилактика при експерт е добре да се направи точно при започване на лятото. То е по-подходящият сезон, защото зимата ще би трябвало да се лишите от топлината в стаята, с цел да се извърши процедурата. Изберете по-хладен летен ден или най-добре началото на лятото, когато към този момент сте прекратили използването на уреда за отопление, и поканете експерта за годишната профилактика. Той ще се погрижи за насъбраните замърсявания и прахуляк по вътрешните елементи на климатика, а това ще го защищити от повреди и ще удължи живота му. Не се стремете към разлика сред външна температура и температура на помещението по-голяма от 10-12 градуса. Ако вън термометърът сочи 40 градуса, настройте уреда си на 28. Ако решите да му зададете 20 градуса при огнена горещина вън, това ще го умори и изхаби по-рано от плануваното, а и внезапната промяна на температурата е нездравословна и за вашето здраве. За да подпомогнете работата на уреда, да удължите живота му и да спестите средства от електрическа енергия, поставете изолираност на стените, която да задържа постигнатия студ, дръжте щорите и завесите спуснати денем, с цел да не влиза непосредствено слънцето в пространствата, проветрявайте вечер, когато е по-хладно. При неприятна миризма от климатика ви през лятото, когато работи на режим изстудяване, експертите предлагат да употребявате режима за изсушаване за 20-тина минути, преди да изключите уреда. Миризмата се дължи на остатъчната влага във вътрешното тяло на уреда, която води до формиране на плесени.  Как да спим в жегата без климатик? Как да спим в жегата без климатик?
Липсата на климатик в жегата, изключително в случай че температурата в спалнята е над 26 градуса, постоянно предизвика проблеми със съня.  Но в слу...

Грижа през зимата

Поддържането на климатика през зимата е по-трудно, защото са вероятни при дълготрайно изключване на уреда да се получат свръх натоварване на компресора, замръзване на външното тяло и други неприятни обстановки, които да изискват специфична грижа, ремонт и интервенция от експерт. Най-важният съвет за грижата за уреда през студения сезон е да не го изключвате в случай че не отсъствате повече от няколко дни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР