Когато израелският министър-председател Бенямин Нетаняху одобри въздушния удар по иранското

...
Когато израелският министър-председател Бенямин Нетаняху одобри въздушния удар по иранското
Коментари Харесай

На фона на ескалацията между Израел и Иран е време за прекратяване на огъня в целия регион

Когато израелският министър-председател Бенямин Нетаняху утвърди въздушния удар по иранското консулство в Дамаск, той знаеше какво прави. Въпреки че всяка офанзива против дипломатическа задача е очевидно нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година, израелският водач продължи, надявайки се да отклони вниманието от неуспехите си във войната на Израел против Газа.

Тъй като преди този момент Израел е направил поредност от убийства против ирански чиновници и учени, този акт беше мъчно да се отхвърли. Никоя друга мощ в района не би могла да извърши такова безочливо нарушаване на интернационалното право във връзка с неприкосновеността на дипломатическите задачи.

Вследствие на други израелски офанзиви против ирански цели в Сирия, това беше провокативен акт, ориентиран към определяне на военна надмощие в района.

От своя страна иранците бяха хванати в невъзможност. Международният отговор на наглото израелско непокорство на интернационалното право беше приглушен, изключително на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР