Когато избирате семеен автомобил, впечатляващото ускорение или спортният дух трябва

...
Когато избирате семеен автомобил, впечатляващото ускорение или спортният дух трябва
Коментари Харесай

За какво да следите, когато решите да си купите семеен автомобил

Когато избирате фамилен автомобил, впечатляващото ускоряване или спортният дух би трябвало да останат на назад във времето.

Системите за сигурност, комфортът на пасажерите, достатъчното пространство в багажника, ергономичните места за предпазване и тапицерията, която е устойчива на повреди и замърсяване, са доста по-важни от високите скорости. В същото време, макар размерите си, автомобилът би трябвало да е чевръст и да може да се ръководи даже в града. Затова поражда въпросът, който всеки си задава: Как да избера идеалния модел автомобил?

Системи за сигурност

 нова кола

Семейният автомобил би трябвало на първо място да бъде безвреден. Най-новите модели включват системи, които са предопределени за дейно попречване на катастрофи.

ABS, ASR и ESP са общоприетите, само че актуалните коли разполагат и с функционалност за разкриване на мъртвата зона, която ви предизвестява за насрещно придвижване при промяна на лентата, и система за попречване на конфликт, която стопира автомобила, с цел да избегне случая.

Новите коли са оборудвани със системи, които се грижат за сигурността на уязвимите участници в придвижването, които могат да се намират пред автомобила, т.е. пешеходци и велосипедисти. Системите за поддържане на лентата ще ви предпазят от отклонение от пътя, а системата за следене на умората на лидера ще реагира, преди да сте заспали зад кормилото.
Ако изберете съвременен автомобил, си коства да доплатите за деен круиз надзор.
Активният круиз надзор облекчава лидера, като независимо поддържа лентата на придвижване, стопира и понижава скоростта пред трудностите. Този надзор добавя също толкоз потребната система за различаване на пътните знаци.

 нова кола

Автомобил, оборудван с всички тези технологии, явно коства скъпо. Въпреки това си коства да обмислите избора на използван автомобил.

Просторен интериор

Семействата с дребни деца се нуждаят освен от място за куфарите, само че и от в допълнение пространство за наложителната детска количка или детско креватче или столче. Обемът на багажника също би трябвало да е задоволително огромен, с цел да може елементарно да се опакова за двуседмична отмора.
Освен достатъчното пространство за багаж е значим и комфортът на пасажерите.

Задните пасажери се нуждаят от задоволително пространство, с цел да могат да разтворят свободно краката си и да не удрят главите си в таблото. Ако пътуват единствено деца, уверете се, че автомобилът е планиран по този начин, че да може да побира нужния брой детски седалки ISOFIX. Оставайки на тематиката за седалките - коства си да се има поради изборът на подобаваща тапицерия, която ще разреши елементарно премахване на възможни замърсявания и в същото време ще издържи на компликациите на ежедневната приложимост.

 нова кола

Не забравяйте за отделенията за предпазване, които ще ви разрешат да поддържате автомобила си спретнат. Помнете, че даже леки предмети, оставени необезопасени при на пръв взор безопасен конфликт, могат да съставляват заплаха за околните ви. 

Обемът и мощността на мотора не са най-важните при фамилния автомобил, само че в последна сметка си коства да се обърне внимание и на тези параметри, защото колите от този вид нормално са много обемисти. Ако планирате да шофирате постоянно с цялостен товар (пътници и багаж), си коства да инвестирате в по-мощен мотор. Моделите с мотори с турбокомпресор с мощ над 150 конски сили ще обезпечат подобаваща динамичност.
Благодарение на усъвършенстваното окачване и кормилно ръководство даже огромен SUV, комби или ван ще има чудесно сцепление с пътя и ще обезпечи прелестно преживяване при шофиране. При някои огромни модели ръководството не се разграничава значително от това на седана или хечбека.

Важно е освен какъв автомобил ще изберете, само че и по какъв начин ще го финансирате. Едва ли някой може да си разреши да си купи нов автомобил в брой, а даже и използваните модели, в случай че изберем по-новите модели, костват прекалено много. За благополучие, съществуват привлекателни форми на финансиране. Можем да избираме сред лизинг и все по-популярния дълготраен наем, който ни разрешава да използваме автомобила, без да се тормозим за скъпото обслужване и поддръжка.

Новите хрумвания на дизайнерите и инженерите, които за известно време бяха налични единствено за шепа от най-заможните фенове на колите, бързо се трансформират в стандарт и навлизат в по-евтини модели. Автомобилната промишленост се развива толкоз бързо, че замяната на използван автомобил на няколко години с нов е изцяло рационално и целесъобразно решение. По-големият и по-безопасен автомобил ще ви бъде от изгода, изключително когато фамилията се разрасне.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР