Когато инвестирате, моментът е почти толкова важен, колкото и индивидуалната

...
Когато инвестирате, моментът е почти толкова важен, колкото и индивидуалната
Коментари Харесай

4 навременни ползи от инвестирането в злато, които да знаете сега

Когато инвестирате, моментът е съвсем толкоз значим, колкото и самостоятелната инвестиция. Купувачите на жилища към този момент знаят това, защото времето към покупката може в последна сметка да дефинира дали вършат или губят пари от вкъщи си. Въпреки това времето към някои други активи не постоянно е толкоз ясно. И с упоритата инфлация и по-високите лихвени проценти, които размътват водите, може да бъде мъчно да се дефинира кои вложения са скъпи в този момент и кои не.

Една такава инвестиция, към която мнозина се обърнаха през 2023 година, е златото. Всъщност вложението в злато доближи 11-годишен връх по-рано тази година. Въпреки че на пръв взор това може да е мъчно за дешифриране, при по-внимателен взор излиза наяве, че има голям брой навременни изгоди от вложението в злато сега, някои от които могат да бъдат потребни за вас.

Научете повече за тази неповторима капиталова опция тук в този момент.

4 навременни изгоди от вложението в злато, които да знаете в този момент

Ето четири огромни преимущества от вложението в злато сега:

Хедж против инфлацията

Златото е исторически известно с буфера, който може да обезпечи против инфлацията. И както сподели последният отчет, инфлацията остава настойчиво неподвижна. Всъщност инфлацията през септември беше същата като през август - и се увеличи както през август, по този начин и през юли. За благополучие златото има наклонност да поддържа цената си по време на инфлация. Това може да бъде изключително скъпо, защото инфлацията подкопава покупателната дарба на $. Така че с инфлацията, която към момента е над задачата на Федералния запас от 2%, в този момент е рационално време да инвестирате в благородния метал.

Започнете да инвестирате в злато още през днешния ден.

Диверсифициращ портфейл

Златото също може да помогне за диверсификация на капиталов портфейл, който другояче се състои от акции и облигации. Докато последните два актива могат да бъдат страхотни и да оказват помощ за генерирането на прочут приход, те също са нестабилни, изключително през последните месеци и години. Следователно златото може да помогне за диверсификация на вашето портфолио, като поддържа общата стойност постоянна, когато други активи наподобяват неуверени.

Това, несъмнено, не е безупречна капиталова тактика, само че сигурно си коства да се изследва в този момент, когато не се разчита толкоз на други вложения за постоянна възвръщаемост.

Материален актив

Не можете физически да държите и съхранявате акции или облигации. Но можете със злато. Златото е веществен актив, без значение дали е под формата на златни кюлчета, монети, бижута или нещо друго.

Въпреки че това може да не е преимуществото за някои вложители, то въпреки всичко е навременна изгода за доста, изключително когато други активи не престават да се затрудняват и да се показват по-зле. Притежавайки злато в материална форма, можете да сте спокойни, знаейки, че инвестицията ви е наоколо и е лесна за продажба или закупуване на повече – без рестриктивните мерки, с които идват някои други вложения.

По-ниска цена

Цената на златото през днешния ден е $1973 за унция. Въпреки че това се увеличи доста през последните седмици, към момента е по-ниско от това, което беше напролет, когато доближи 2048 $ за унция.

Въпреки това, цената евентуално ще се увеличи през идващите дни и седмици заради поредност от фактори, вариращи от сезонност до нараснал интерес, в случай че лихвените проценти се покачат още веднъж. Така че, в случай че желаете да влезете с по-добра цена, с цел да продавате евентуално с облага в дълготраен проект, в този момент е добър миг да започнете.

Разгледайте всичките си благоприятни условия за вложение в злато тук в този момент.

Изводът

Докато златото обичайно се е разглеждало като надеждна инвестиция, за мнозина то може да бъде изключително преференциално в този момент. Това се дължи на способността му да хеджира против инфлацията и да обезпечи известна диверсификация за другояче изменчивото портфолио. Но също по този начин е осезаемо, което значи, че можете елементарно да го купувате, съхранявате и продавате по избор. И цената е малко по-ниска, в сравнение с беше през последните месеци, което прави в този момент по-добър миг за вложение, преди цените още веднъж да тръгнат нагоре. Поради всички тези навременни аргументи и повече, инвестицията в злато може да има смисъл за вас през днешния ден.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР