Когато имаме проблеми със съня, нищо друго също не ни

...
Когато имаме проблеми със съня, нищо друго също не ни
Коментари Харесай

Колко често да спортуваме, за да спим по-добре

Когато имаме проблеми със съня, нищо друго също не ни е наред. Просто тъй като когато сме лишени от опцията да си отпочинем качествено сме по-изнервени, изтощени и разконцентрирани, а това обърква цялото ни всекидневие. И сигурно в случай че сме недоспали не ни е до тренировки, само че точно тогава би трябвало да съберем сили, с цел да можем не само да повдигнем тонуса си, само че и да се справим с безсънието.
 Тренировки и изгодите от тях - тъй като при дамите са повече, в сравнение с при мъжете
Повече изгоди с по-малко тренировки - по какъв начин го вършат дамите

Добра мотивация и за двата пола

Според ново на учени от Imperial College London и University Reykjavik, тренировките минимум два пъти седмично понижават значително риска от бодърствуване. Хората, които постоянно извършват физическа интензивност, са с 42% по-малко склонни да имат усложнения със заспиването, в сравнение с тези, които са неактивни. Рискът от различен тип смушения на съня - да вземем за пример събуждания през нощта, също спада с 22%. 

Ползите от постоянното спортуване за качествения сън се забелязват в дълготраен проект. Ако не пропущаме тренировките си ще се радваме на здрав сън сред шест и девет часа - нещо, с което не всички, които не спортуват, могат да се похвалят. С две и повече тренировки седмично понижаваме вероятността да спим прекомерно малко или прекалено дълго, а ще получаваме оптималното количество почивка за тялото и мозъка.
 Снимка 659166

И в никакъв случай не е късно да създадем тази смяна за здравето си - резултатът ще усетим напълно скоро. Но учените предизвестяват, че когато спрем да упражняваме, проблемите със съня още веднъж ще се върнат, в случай че са били постоянно събитие и преди да стартираме. Затова ключът към триумфа и в този случай е в постоянството, написа Daily Mail.
 Кардио тренировките - изгодите и вредите за тялото (и за какво да ги комбинираме със силови тренировки)
Какво се случва с тялото, в случай че вършим единствено кардио тренировки

Ползите и вредите

Когато спортуваме два или повече пъти в седмицата, се класифицираме като физически дейни. А в случай че това стане наш табиет в продължение на най-малко 10 години, то тогава може да се дефинираме като непрекъснато дейни. И още една много силна мотивация да бъдем тъкмо такива е обезпечаването на задоволително нескончаем и първокласен сън, с цел да бъдем най-хубавата версия на себе си всеки ден.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР