Когато има политическа криза, решението са нови избори, пише го

...
Когато има политическа криза, решението са нови избори, пише го
Коментари Харесай

Костадинов: Идеята за ротационен премиер е върхът на глупостта

Когато има политическа рецесия, решението са нови избори, написа го в учебниците по политология, сподели на брифинг пред медиите през днешния ден във Варна ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Според него останалите партии са уплашени от растежа на „ Възраждане “ и, с цел да не позволен нови избори, са подготвени да създадат каквото и да било. Той обаче добави, че не чака да има държавно управление, тъй като по думите му „ тези хора не са простаци и имат инстинкт за политическо самозапазване “. Според Костадинов концепцията за ротационен министър председател е „ върхът на нелепостта “, предава Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Костадинов за следващ път повтори, че единственото държавно управление, което ще поддържат, е с мандат на „ Възраждане “. Според него президентът Румен Радев няма да връчи третия мандат на неговата партия, тъй като тя е единствената политическа организация отвън така наречен „ вашингтонски консенсус “. „ Иначе, в случай че ни бъде възложен подобен мандат, е естествено, че никой няма да ни поддържа и ние сме наясно с това “, уточни Костадинов. Той добави, че в случай че получат мандата, ще покажат управническа стратегия, състав на държавно управление и ще кажат ясно и изрично какви ще бъдат ходовете на „ Възраждане “ до края на годината.

В отговор на въпрос за упреците, че симпатизанти на „ Възраждане “ са хвърляли алена багра по постройката на Европейска комисия, той сподели, че схваща това като хвалба за изразената от тях гражданска позиция, тъй като по думите му „ това, което се случи през вчерашния ден, се случва постоянно по улиците на всички огромни европейски градове “. И добави, че тъкмо представителите на възмутените от техните дейности демократични „ доносническо-демократични среди “ са били тези, които са въвели мятането с алена багра по здания на български държавни институции. Според него, за разлика от тях, от „ Възраждане “ не посягали на монументи на културата. По думите му, когато някой стартира да приказва по този метод, това е апотеоз на лицемерието.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР