Когато хората се чувстват ценени, те са по-склонни да дадат

...
Когато хората се чувстват ценени, те са по-склонни да дадат
Коментари Харесай

И малките жестове могат да направят голямо впечатление

Когато хората се усещат ценени, те са по-склонни да дадат всичко от себе си, с цел да оказват помощ за реализирането на задачите на организацията.

Те са по-отговорни, когато знаят, че тяхната роля е от основно значение за триумфа на даден план.

И не на последно място, те са по-щастливи и удовлетворени от работата си, което значи, че вероятността да я изоставен е извънредно дребна.

Когато водачите подценяват опциите да изградят една по-здрава и близка връзка със своя екип и да покажат на служилите си, че ценят тяхната отдаденост и труд, те губят едно скрито оръжие, което оказва помощ за построяването на първокласен и резистентен екип.

Това са 9 чудесни метода да покажете на чиновниците си, че цените техния принос.

1. Фокусирайте се върху дребните неща, които вършат голямо впечатление

Показването на благодарност не изисква огромни и екстравагантни жестове. Изпратете бърз имейл, ръчно написана записка или направете малко позвъняване, с цел да похвалите и насърчите хората, които го заслужават. Дори най-малките жестове могат да създадат огромно усещане.

2. Създайте нови благоприятни условия

Един от най-хубавите метод да спечелите сърцата и мозъците на вашите чиновници е да им осигурите колкото се може повече благоприятни условия за развиване. Позволете им да предизвикват себе си като поемат нова управителна позиция, водеща роля във значим план или изнасянето на обществена презентация.  

3. Обърнете се персонално към тях

Бъдете съответни в изразяването на самопризнание и признателност. Не казвайте просто „ добра работа “, а прибавете малко детайлности и елементи за това, което ви е впечатлило. Може да кажете нещо от рода на: „ Благодаря, че имаше смелостта да изкажеш мнението си на срещата. Това беше от огромна изгода за всичко останали, които се опасява да приказват за казуса. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР