Когато говорим за здравето на червата, обикновено става дума за

...
Когато говорим за здравето на червата, обикновено става дума за
Коментари Харесай

Оказват ли влияние на сексуалния ни живот пробиотиците?

Когато приказваме за здравето на червата, нормално става дума за милиардите бактерии и гъбички, които ги населяват, известни още и като микробиом. Микробиомът е виновен за общото здравословно положение на индивида - включително и за секса и удовлетворението, което носи той.

Доказано е също, че към 90% от серотонина - хормонът на щастието, се създава в червата. Коремните бактерии оказват помощ и за синтеза на витамините от група В, които са от значително значение за това да имаме задоволително жизнеспособност и сила.

Ето за какво се оказва, че в случай че бактериите ни " излязат от строя ", това ще се отрази на цялостното ни положение, в това число и на сексуалните ни стремежи. От една страна, тъй като равнищата ни на серотонин ще спаднат, а от друга - тъй като евентуално ще имаме неприятни признаци като отичане, диария или повръщане. А в такива моменти либидото сигурно тотално спада.

И даже да нямаме сходни крайни физически прояви на бактериален дисбаланс (или дисбиоза), може да се замислим дали честото ни неприятно въодушевление и неналичието на полови стремежи не са свързани с нашия микробиом.

И тук на помощ биха могли да ни бъдат пробиотиците. Тези потребни дрожди и бактерии се набират на организма посредством избрани храни. От изключително значение са тези, които съдържат лактобацили - и за цялостното здраве на червата, и за поддържане на вагиналното здраве на дамите.

А в случай че пък считаме, че не съумяваме да си набавим нужното количество потребни бактерии посредством храната, може да прибегнем до хранителни добавки.

Така се оказва, че пробиотиците наистина могат да повлияят на либидото, доставяйки повече сила и повишавайки равнищата на серотонин. Според специалистите резултатът от тях се следи след към 20-ия ден от банкет. Но само при постоянна приложимост, уточнява .

И все отново, би трябвало да имаме поради, че пробиотиците не са универсално решение за полова дисфункция. Има редица други фактори, които могат да окажат въздействие. Като да вземем за пример приемът на антибиотици, антидепресанти, антиепилептици и медикаментите за намаление на кръвното налягане и холестерола.

Добре е да помислим и за смяна в питателните привички в по-дългосрочен проект, както и за повишение на физическата си интензивност - постоянните извършения се свързват с повишение равнищата на серотонин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР