Когато говорим за здравето на червата, обикновено става дума за

...
Когато говорим за здравето на червата, обикновено става дума за
Коментари Харесай

Защо и сексът минава през стомаха - не само любовта

Когато приказваме за здравето на червата, нормално става дума за милиардите бактерии и гъбички, които ги населяват, известни още и като микробиом . Микробиомът е виновен за общото здравословно положение на индивида - включително и за секса и удовлетворението , което носи той.
 Сексът, неналичието на съкровен живот и вреди ли на здравето ни
Разболява ли ни неналичието на секс

Въпрос на позиция

Доказано е също, че към 90% от серотонина - хормонът на щастието , се създава в червата. Коремните бактерии оказват помощ и за синтеза на витамините от група В, които са от значително значение за това да имаме задоволително жизнеспособност и сила.

Ето за какво се оказва, че в случай че бактериите ни " излязат от строя ", това ще се отрази на цялостното ни положение, в това число и на половите ни стремежи . От една страна, тъй като равнищата ни на серотонин ще спаднат, а от друга - тъй като евентуално ще имаме неприятни признаци като отичане, диария или повръщане. А в такива моменти либидото сигурно тотално спада.
 Снимка 603861

И даже да нямаме сходни крайни физически прояви на бактериален дисбаланс (или дисбиоза) , може да се замислим дали честото ни неприятно въодушевление и неналичието на полови стремежи не са свързани с нашия микробиом.

И тук на помощ биха могли да ни бъдат пробиотиците . Тези потребни дрожди и бактерии се набират на организма посредством избрани храни. От изключително значение са тези, които съдържат лактобацили - и за цялостното здраве на червата, и за поддържане на вагиналното здраве на дамите .

А в случай че пък считаме, че не съумяваме да си набавим нужното количество потребни бактерии посредством храната, може да прибегнем до хранителни добавки.
 Снимка 603862

Така се оказва, че пробиотиците в действителност могат да повлияят на либидото , доставяйки повече сила и повишавайки равнищата на серотонин. Според специалистите резултатът от тях се следи след към 20-ия ден от банкет. Но само при постоянна приложимост, прецизира.

И все отново, би трябвало да имаме поради, че пробиотиците не са универсално решение за полова дисфункция . Има редица други фактори, които могат да окажат въздействие. Като да вземем за пример приемът на антибиотици, антидепресанти, антиепилептици и медикаментите за намаление на кръвното налягане и холестерола.
 Зеленолистни зеленчуци, сулфохиновоза, вътрешности и по какъв начин да се погрижим за храносмилателната система
Как да се погрижим за храносмилателната ни система

Докато си хапваме

Добре е да помислим и за смяна в питателните привички в по-дългосрочен проект, както и за повишение на физическата си интензивност - постоянните извършения се свързват с повишение равнищата на серотонин.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР