Когато говорим за видове животни, котките се сред тези, които

...
Когато говорим за видове животни, котките се сред тези, които
Коментари Харесай

Как да накараме котката да пие повече вода?

Когато приказваме за типове животни, котките се измежду тези, които изискват по-малки количества вода, с цел да поддържат естествените си функционалности, и от време на време е истински призрачен сън да ги накараме да пият повече. Някои болести като бъбречна непълнота и инфекции на пикочните пътища постановат пиенето на повече вода от нормално.

Как да накараме котката да пие повече вода?

Увеличете броя панички с вода

Разпрострете съдовете на няколко места в къщата. Може да се опитате даже да ги поставите на ексцентрични места. Така котката ще им обръща повече внимание. Колко постоянно сте ставали очевидец котето ви да ближе капките от мокри повърхности?

Сменете стила на паничката

Разнообразявайте външния тип на съда, в който слагате вода за котката – ниски, високи, пробвайте стъклена чаша или голяма кучешка чиния. Колкото по-необикновено наподобява, толкоз по-добре. Материалите, от които е направена паничката, също могат да се сменят – неръждаема стомана, стъкло, глина.

Пробвайте с течаща вода

Голям брой котки отхвърлят да пият вода от паничка. Тези човеци избират течностите си в течаща форма – леко църцорещ чучур съставлява идеалният източник на вода за тях. Съществуват фонтани за котки на пазара, които работят 24 часа и са направени за да припомнят на писаната, че е време за огромна глътка.

 Котки

Овкусете водата

Разредете водата в паничката с малко течно наличие от консерва с риба звук – по този начин ще извършите течността по-привлекателна за четириногото. И котката ще пие повече вода.

Добавяйте вода към храната

Добра концепция е да храните котката с консервирани мокри храни или да добавяте вода към елементарното ѝ меню. Въпреки това не всички котки обичат манджата си, накисната във вода, и най-вероятно ще откажат да се хранят. Затова пробвайте всички способи и намерете най-удобния за вас и вашето пухкаво другарче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР