Когато говорим за ресторантите със звезди Michelin, винаги се сещаме

...
Когато говорим за ресторантите със звезди Michelin, винаги се сещаме
Коментари Харесай

Как изглежда ястие за 1.50 долара, отличено със звезда Michelin

Когато приказваме за заведенията за хранене със звезди Michelin, постоянно се сещаме за скъпи заведения с присъщите им искра, класа и много пари за едно ядене. Това нормално са места, които в случай че желаеме да посетим, или ще се наложи да чакаме няколко месеца, или би трябвало да сме близки със притежателя или с основния готвач.

Но една количка, която предлага улична храна в Сингапур, трансформира визията за това какво значи да притежаваш звезда Michelin.

Готвачът Чан Хон Менг освен дава на всеки шанса да се храни добре, само че и му предлага това наслаждение за по-малко от два $ (1.50, в случай че би трябвало да бъдем точни).

Специалитетът на Менг е пилето му от соев сос - цяло пиле, задушено с чесън, джинджифил и разнообразни подправки (включително и тайната на Менг), което се сервира с ориз или нудели.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Tony Qian (@tony__qian) на Яну 5, 2020 в 2:42 PST

За него през 2016 година Менг е награден с звезда Michelin. И количката му се трансформира в първото от единствено две места за улична храна, които в миналото са получавали това влиятелно отличие.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Gina Lasiasari (@ginalasiasari) на Авг 6, 2018 в 8:48 PDT

Менг не се оставя славата да му завърти главата, без значение че тя му носи и голямо количество нови клиенти. И макар че количката с улична храна към този момент дребна сладкарница, цените на храната в нея са се запазили съвсем същите като през 2009 година

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Дмитрий Портнягин (@portnyagin) на Фев 26, 2018 в 9:51 PST

Сега Менг подготвя и продава над 100 пилета дневно. Ако имаме път към Сингапур и желаеме да опитаме специалитета му, би трябвало да се въоръжим с самообладание, тъй като може да се постанова много да изчакаме, написа Great Big Story.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР