Когато говорим за него, веднага изникват обичайните клишета – той

...
Когато говорим за него, веднага изникват обичайните клишета – той
Коментари Харесай

Звездата от „Клетката“ Асен Блатечки: Иска ми се да съм толкова добър, колкото моите деца

Когато приказваме за него, незабавно изникват нормалните клишета – той е секссимвол, неприятно момче и така нататък Но Асен Блатечки е от известните персони, които не трябва да бъдат поставяни в такива рамки.

Талантът му е приет от години – и на дребния и големия екран, и на сцената като артист и режисьор. 

В момента Асен взе участие в сериала на NOVA " Клетката " , който е вълнуваща престъпна драма за прегрешението, изкуплението и втория късмет в живота.

 Асен Блатечки NOVA

По този мотив поговорихме с артиста за едно качество, което е доста скъпо и прави всеки човек още по-привлекателен – добротата. Започнахме от героя му Димитър Пелев в " Клетката " и стигнахме до това, което вижда в своите деца. Асен има вяра, че има доста положителни хора и се надява, че и той е един от тях.

Ето какво още показа той с Edna.bg за сериала и нещата в живота му, които го водят напред.

С какво те завоюва „ Клетката “, с цел да приемеш да участваш в сериала?
С две неща – първо със сюжета и второ с това, че екипът, който снима сериала, ми беше чужд, младежи, с които не съм се срещал и ми беше любопитно.

Виждаш ли нещо от себе си в твоя воин от „ Клетката “ Димитър Пелев?
Не. Не бих споделил.

Вярваш ли че има доста хора като героя ти и че те могат да основат позитивна смяна в обществото?
Надявам се да има такива хора, да, мисля, че има доста положителни хора.

Кой е обликът, който е бил най-голямо предизвикателство за теб като артист?
Аз доста си обичам специалността и доста се веселя на всички функции, в този смисъл нямам някаква роля, която доста да ме е затруднила и да е било нещо непостижимо. Иначе най-вече внимание и време обърнах на кино лентата „ Съдилището “. Тогава стопирах да работя в театъра за два месеца, отидох да пребивавам, където бяха фотосите в Ивайловград. Но това за жалост в България мъчно можем да си го позволим, актьорите.

Най-новата ти премиера е пиесата „ Психо криминале “. Покани ни на спектакъл – къде можем да те гледаме в скоро време?
В „ Сълза и смях “ в София и на всички места из България. Иначе представлението е на Бургаския спектакъл.

С каква страст си тръгваш от театъра след зрелище?
Винаги съм превъзбуден и ми е доста прелестно. Някак си, дори отивайки натам да съм бил изтощен и да ми се е спяло или нещо такова, след зрелище имам възприятието, че мога да стартира деня изначало.

Преди време показа, че си отказал цигарите. Какво би посъветвал хората, които също се борят с този нездравословен табиет?
Да седнат и да помислят доста хубаво какво им дава и какво им взима. И в случай че в действителност си дадат сметка и седнат и напишат на един лист „ това ми дава – това ми взима “, мисля, че доста хора ще се откажат. Ако в действителност помислят.

Какво ти даде и какво ти лиши славата?
Адски доста неща ми даде... Отнела ми е до някаква степен персоналното пространство, само че човек, който се занимава с тази специалност, би трябвало да е наясно, че в случай че счита да съумява и да се развива в специалността, това са неизбежните последици и би трябвало да си ги одобряваме.
                             

Кои черти от своя темперамент откриваш в двете си деца?
Има много черти, с изключение на физическите белези. Много са положителни, аз не знам дали съм толкоз добър, колкото са те. Иска ми се да съм добър човек като тях. Май не са задоволително упорити, или в действителност те са, само че не колкото мен. Може би с годините ще станат. Усмихнати са доста постоянно двамата, общителни, радостни, с възприятие за комизъм. Имаме някои общи неща.

Кой е последният филм, който възбуди интереса ти като режисьор?
Май последното, което доста, доста мощно ме развълнува, беше „ Имало едно време в Холивуд “. Аз доста одобрявам Тарантино и Брад Пит, и Леонардо ди Каприо и въобще Тарантино някак си ме въодушевява.

А какво ще се случи с героя на Асен Блатечки, Димитър Пелев, в " Клетката ", ще успее ли да помогне той на дъщерята на Ина и кои ще са демоните, с който той самият ще би трябвало да се пребори, чакаме да разберем всеки петък от 22 часа в ефира на NOVA.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР