Когато говорим за методи за отслабване, фастингът в последните години

...
Когато говорим за методи за отслабване, фастингът в последните години
Коментари Харесай

Тъмната страна на фастинга

Когато приказваме за способи за намаляване, фастингът в последните години набира все по-голяма известност . Той се състои не в следене на калории и възбрана на избран тип храни, а в едно доста просто предписание - да гладуваме от време на време.
 Чаша чай, подготовка, фастинг - какво да вършим преди лягане, с цел да отслабнем
Какво да вършим преди лягане, с цел да отслабнем

За да горим повече, до момента в който спим

Тук има доста разнообразни пояснения, като всеки избира това, което е най-подходящо за него. Най-разпространеният фастинг режим е да не се яде в границите на 16 часа на денонощие , като вечерята е рано, а първото хранене на идващия ден - чак към обед.

В допълнение някои избират да употребяват единствено вода, чай и сокове и през целия уикенд , като за други това е прекомерно рисково прекарване. Трети пък съблюдават гладуването единствено през почивните дни, а в останалото време си се хранят обикновено.
 Снимка 513279

Разбира се, от голяма важност е и какво ядем през часовете, в които това ни е разрешено, като е доста значимо да не преяждаме и да подчертаваме върху храните, богати на витамини, антиоксиданти и потребни мазнини.

Въпреки че не стопира да се приказва за изгодите от фастинга като средство за събаряне на килограми, редица проучвания ни сигнализират, че може би не всичко е толкоз розово, колкото се показва. Ето защо е добре да внимаваме.

Йо-йо резултат

Когато ядем по-малко от нужното, тялото ни влиза в спешен режим и автоматизирано забавя метаболизма. Тo се настройва към новия метод на хранене и усещаме по-малко апетит. Но когато спрем с фастинга, вероятността да стартираме да се храним повече от преди и да си върнем свалените килограми е огромна.
 Снимка 513283

Според някои проучвания, фастингът не е по-ефективен метод за намаляване от ограничението на дневния калориен банкет . При него по-често се следи понижаване на мускулната маса, което е много евентуално да не е нашата цел.

Затова на фастинга би трябвало да се гледа по-скоро на метод за ликвидиране на червата и възстановяване на инсулиновата сензитивност да вземем за пример. А честото, само че добре премислено хранене, е по-подходящо за дълготрайно събаряне и поддържане на тежестта.

Продължителност

Ако практикуваме фастинг за прочут интервал от време - да вземем за пример при започване на годината или с настъпване на пролетта, можем да извлечем повече изгоди, в сравнение с негативи. Но в случай че се храним по този режим по-продължително време , минусите надвиват.

Тялото ни се нуждае от задоволително количество витамини минерали и други хранителни субстанции, които си набираме с храната. А в случай че те не са в задоволително количество, могат да се появяват редица неразположения, като отмалялост, световъртеж, запек, стомашни проблеми, неспособност да се концентираме.
 Снимка 513289

Забранени групи

Фастингът не е целесъобразен за хора с диабет, тъй като води до рискови скокове и спадове в равнищата на кръвна захар.

Когато ограничаваме приема на храна за избрани интервали от време, това може да направи тялото ни по-чувствително към инсулина. На пръв взор, това не е неприятно, тъй като клетките ни могат да употребяват по-ефективно силата (захарта) от храната, която ядем, което в последна сметка оказва помощ за намаление на кръвната захар.

Но за някои хора ниската кръвна захар и гладът значат повече стрес върху тялото. А той може да се окаже неприятна вест за хормоните и плодовитостта. С проучвания върху плъхове е потвърдено, че периодическото недояждане оказва отрицателен резултат върху репродуктивното здраве както на мъжките, по този начин и на женски екземпляри , предава.

Именно за това фастингът не се предлага на дамите, които желаят да забременеят в скоро време. Особено в случай че е смесен с високи равнища на стрес в всекидневието, проблеми със съня или някакъв хормонален дисбаланс.
 Фастингът - слабеем и поумняваме
Фастингът - слабеем и поумняваме

Идея за новогодишно заричане

Периодичното недояждане не е добра концепция и за бременни, кърмачки, хора с хронични болести, приемащи медикаменти за високо кръвно и сърце, както и в преклонна възраст, предава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР