Когато говорим за любов, времето сякаш не съществува. Дали ще

...
Когато говорим за любов, времето сякаш не съществува. Дали ще
Коментари Харесай

Роман разказва за любовта на Роми Шнайдер и Ален Делон

Когато приказваме за обич, времето като че ли не съществува. Дали ще са Ромео и Жулиета, дали ще са Яворов и Лора, или пък Салвадор Дали и Гала... Дали ще ни разделят десетилетия, или епохи – чувството за непосредствена непосредственост е постоянно едно и също.

Изминаха към този момент над 60 години от съдбовната среща на двама от най-великите представители на европейското, а и на международното кино – Роми Шнайдер и Ален Делон. Но четейки за тяхната обич, за връзката, белязана от пристрастеност и от болежка, не ни напуща възприятието, че всичко това е било през вчерашния ден. На тази среща и на израстването на двамата артисти е отдаден романът " Роми и пътят към Париж " от Мишел Марли. Тя е позната на българските читатели с книгата " Мадмоазел Коко и ароматът на любовта ", разказваща увлекателно за Коко Шанел и паметния мирис " Шанел №5 ".



Снимка: Getty Images

Краят на 50-те години на предишния век. Западна Европа се е отърсила от ужасите на Втората международна война и върви мощно към стопански разцвет. А там, където има пари, има място и за културен подем.

Разцъфват нови течения, появяват се нови създатели с нови хрумвания, изгряват нови звезди. И всички ги сплотява еуфорията на непознатата допреди войната независимост на нравите и на духа. А Париж е станал еманация на тази независимост. Париж живее собствен живот и не се преценява с никого.

В един пролетен ден на 1958 година в " метрополията на свободата " каца съвсем незабележимо Роземари Магдалена Албах. Приела за псевдоним семейството на майка си Шнайдер и съкратеното Роми, тя е единствено на деветнайсет години, само че към този момент е звезда освен в своята татковина Австрия, а и в съвсем целия свят.

За целия свят Роми Шнайдер е равнозначно на императрица Сиси. Но младото момиче към този момент ненавижда коронната си роля в сладникавия трисериен филм и мечтае за същинското, сериозното кино. Мечтае и за спектакъл. Мечтае да покори Париж. В фантазиите ѝ обаче въобще не влиза красивият млад кавгаджия, който я посреща по обвързване на летището и е избран да ѝ партнира от френска страна в новата ѝ роля. Но животът, както милион пъти, ѝ готви най-голямата изненада и най-голямата обич – Ален Делон.



Снимка: Getty Images

Зад името Мишел Марли, авторката на " Роми и пътят към Париж ", се крие немската писателка Микаела Яри, щерка на композитора Михаел Яри и на известна манекенка от 50-те години на предишния век. Прекарала огромна част от живота си в Париж, с помощта на татко си – израснала в света на киното и музиката, и с помощта на майка си – получила достъп до света на висшата мода, през днешния ден авторката усеща Франция като част от своя живот.

С този псевдоним авторката издава към този момент пет биографични романа за известни дами в изкуството, и петте стават бестселъри в Германия и отвън рамките ѝ. Но книгата за Роми Шнайдер се оказва, както споделя авторката, най-трудната – нейните родители са били близки със фамилията на огромната актриса и чести посетители в дома им, което прави отговорността при основаването на облиците извънредно огромна.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР