Когато говорим за амбициозен човек, често всъщност мислим за кариеризъм,

...
Когато говорим за амбициозен човек, често всъщност мислим за кариеризъм,
Коментари Харесай

Към целта! Да, амбициозна съм, е, и?

Когато приказваме за упорит човек, постоянно в действителност мислим за кариеризъм, безсъвестност, даже клеветничество. А упоритостта е нещо скъпо, мотор на напредъка. Защо да не я освободите от тежестта на отрицателните тълкувания? Особено що се отнася до женската амбициозност...

Развитото общество от дълго време е приело равенството сред двата пола, само че към момента словосъчетанието „ амбициозна жена “ провокира у някои злост или насмешка. За разлика от мъжа, чиято воля за триумф се цени доста високо като позитивно качество, дамата, която има упоритости, е гледана с съмнение. Но упоритостта не е разрушителна мощ, а сила , която разрешава реализацията на индивида – мъж или жена.
Да вярваш в фантазиите си
Да бъдеш упорит значи да поставиш летвата малко по-високо от персоналния комфорт и от здравия разсъдък. Нужен е кураж, даже малко идеализъм от време на време, с цел да си представим, че можем да реализираме по-висок /или най-високия/ пост, да се борим за правата си, да осъществяваме личен план, в който близките се съмняват...
Какво отличава огромните първенци от редовите спортисти? Вярата! Вярата в личните благоприятни условия, в способността да надминеш себе си и трудностите по пътя. Но също така е нужна непримиримост и доста работа.

Не слушайте гласовете, които ви споделят: „ Видя ли, споделих ти, че ще бъде мъчно, няма да ти стигнат силите “ или „ Заложи на сигурното, остави тези мечти “. Повтаряйте си по-скоро фразата на Чърчил: „ Успехът е способността да вървиш от крах към крах с непрестанен възторг! “
Да, амбициозна съм, е, и?
Желанието за триумф се подплатява с старания, другояче остава единствено празно предпочитание. Постигането на избран стадий по пътя към задачата значи, че сме създали нужното, решили сме вярно рисковете и опциите, т.е. можем да създадем позитивния извод, че имаме нужните качества. Бъдете горди с постигнатото и без съмнение споделяйте задоволството си макар скептицизма на другите. Покажете на света вашето благополучие да вървите по определения път. Ако планът ви се състои в това да създадете семейство, дом и деца, той е доста стойностен. Ако желаете да продължите образованието си, макар че имате доходна работа, не се колебайте, с цел да не прекарате остатъка от живота си в съжаления.

Ако обожавате балета, само че към този момент сте на 40 години, забравете за възрастта си, пробвайте! Няма огромни и дребни упоритости, значимо е желанието за триумф. Всяка ваша упоритост е знак за силата на характера ви.
Към задачата!
Методът на поредните стадии е най-успешният в преследването на задачите , без значение от това за коя област се отнасят те. Така както танцьорката вижда в съзнанието си всяка последваща стъпка от хореографията, по този начин и построяването на един план върви от стадий към стадий. Поставяйте си междинни цели – постигането им ще ви разреши да почувствате задоволство, което ще пребори подозренията и умората.

Друг значим принцип е да се освобождавате от ненужното, което „ задръства “ всекидневието ви и лишава от скъпото ви време. Жените умеят да правят 100 неща по едно и също време, правилно е, само че би трябвало да могат и да подреждат по значимост дилемите си. От друга страна, когато един мъж е подготвен на 40% с плана си, той го счита за реализиран. Повечето дами обаче имат потребност от 100-процентова сигурност, преди да преминат към деяние.

Не се бавете с ненужно подсигуряване, хвърлете се в огъня - човек се учи, до момента в който работи.
Професионални препоръки Погрижете се за стойката си. Ще се почувствате по-сигурни в себе си, в случай че държите тялото си изправено. Когато седите, стоите или ходите, разтваряйте раменете си. Освен това гледайте хората в очите и говорете ясно. Носете облекла, които акцентират хубавото във външността ви и в които се чувствате комфортно. Говорете за плановете си. Обратно на публикуваната концепция, че човек би трябвало да държи в загадка задачите си, с цел да успее, психолозите настояват, че премълчаването вреди на реализацията на плановете. Колкото повече говорите за това, над което работите, толкоз повече хора се включват положително със препоръки, поддръжка или като ви оферират да ви свържат с подобаващи хора. Наслаждавайте се. Това е най-важното, с цел да не губите мотивацията си и да издържите в сложни моменти. Всеки реализиран стадий би трябвало да бъде празник. А в случай че не съумеете в нещо, обърнете го на смях и го приемете като урок, който ще ви помогне да продължите напред.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР