Когато емоциите говорят, разумът мълчи. Аз не съм взел никакви

...
Когато емоциите говорят, разумът мълчи. Аз не съм взел никакви
Коментари Харесай

Николай Дренчев за изключването си от „Възраждане“: Когато емоциите говорят, разумът мълчи

„ Когато страстите приказват, разсъдъкът мълчи. Аз не съм взел никакви пари, не познавам нито един човек, който да е взел пари “. Това съобщи изключеният депутат от групата на „ Възраждане “ Николай Дренчев.

Тази заран парламентарната група на " Възраждане " изключи трима депутати, откакто ден по-рано партията отлъчи четирима общински съветници от общи седмината си представители в София.

„ Самият аз не знам от кое място съм изключен - дали от парламентарната група, или от партията. Организационният съвет може да реши дали даден човек е изключен “, разяснява Дренчев и добави, че ексклузивен учредителен съвет не може да се събере без едноседмично предупреждение. По думите му, същото се отнася и за общинските съветници.

Депутатът сподели, че в 08:40 часа, на изключителна оперативка, групата на „ Възраждане “ е гласувала за изключването му, за това на Александър Арангелов и за Иво Русчев.

„ Моята виновност е главно в това, че опазих дейностите на общинските ни съветници, като заявих, че те не са създали нищо по-различно от това, което се е случвало на доста места в страната, в това число и във Варна, където сме подкрепили ръководител от ПП-ДБ. Няма по какъв начин на едно място да важи едно, а на други - друго ”, счита Николай Дренчев.

Дренчев сподели, че към момента не е решил дали ще остане в Народното събрание като самостоятелен.

„ Лично на мен работата в Народното събрание ми се вижда „ доста работа на луфт “ изключително от позицията, на която „ Възраждане “ стоеше - глуха съпротива, която не може да прокара нищо градивно, нищо от което нейните гласоподаватели мечтаят, тъй че няма да ми липсва в случай че напусна, дори в този момент премислям този вид ”, разяснява той. Според него брат му - Димо Дренчев, който също е народен представител от „ Възраждане ”, ще работи лоялно с партията “ досега, в който го търпят “.

По-рано през днешния ден водачът на „ Възраждане “ даде конференция, на която разгласи, че изключват народните представители Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев от групата на партията, защото те са номинирали общинските съветници Венци Стойчев, Васил Драганов, Красимир Гълъбов и Севделина Петрова, които поддържаха претендента на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за началник на СОС. След тези техни дейности групата на “Възраждане ” се отдели в София като изключи подкрепилите Петров.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР