Когато една от най-именитите банки в САЩ колабира, това няма

...
Когато една от най-именитите банки в САЩ колабира, това няма
Коментари Харесай

Недялко Дервенков: Колабирането на една от най-именитите банки в САЩ ще доведе до сътресения в глобален аспект

Когато една от най-именитите банки в Съединени американски щати колабира, това няма по какъв начин да не докара до разтърсвания във всички точки на иновационната екосистема в световен аспект. Това сподели изпълнителният шеф на българската стартъп асоциация BESCO Недялко Дервенков в предаването " Човекът на Фокус " на Радио " Фокус ". 

" В резултат на това вложителите ще станат още по-предпазливи, предвижда той. Проблемът е чисто финансов, само че опира и до страховете на хората. " Може би има малко повече боязън от здравословното, само че е реалност, че рискът е действителен. Добре знаем, че тази година чисто стопански не е от най-здравословните. Сега с този феномен – това е един стопански " черен лебед ", който ще направи вложителите още по-предпазливи. Да, ще се усети при нас, само че не мисля, че е от голяма опасност за оцеляването, или най-малко директното оцеляване на българските стартъпи ", съобщи Дервенков. 

" 2023 година ще е тежка за тях поради световната икономическа обстановка и по-предпазливите инвеститорски планове. " В България има стартов капитал, с който може да се стартира стабилно развиване на компанията. Проблемът е в малко по-развитите и напреднали компании, които към този момент би трябвало да развиват продукция на световен пазар. Очаквам това да е краткотрайно събитие в идващите две тримесечия. България в действителност е в добра позиция на равнище софтуерен напредък даже в района ", счита Дервенков.

Живко Кръстев
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР