Когато Джим Батан похарчил 110 000 долара, за да построи

...
Когато Джим Батан похарчил 110 000 долара, за да построи
Коментари Харесай

Този човек заработи $177 000, отдавайки басейна си под наем на непознати

Когато Джим Батан похарчил 110 000 $, с цел да построи първокласен басейн до дома си в Уест Лин, Орегон, през 2012 година, той знаел, че прави инвестиция.

Едва ли обаче е предполагал, че 10 години по-късно той ще печели задоволително, с цел да я изплати, като отдава басейна си чартърен на непознати в интернет.

Батан споделя, че от септември 2020 година неговият басейн е употребен от близо 9 000 плувци през платформа на име Swimply, която се дефинира като Airbnb на басейните.

Резултатът, съгласно документи, с които са се срещнали от CNBC, са 177 000 $ доходи за по-малко от две години.

“Обичам да споделям, че басейнът се е изплатил, че и от горната страна,” споделя 57-годишният Батан. “Миналата година си построих ъгъл за развлечения вкъщи, също с помощта на моя басейн в Swimply.”

Батан споделя обаче, че това преживяване не е за всеки. За да отдаваш чартърен басейн, не е належащо просто да сменяш кърпите сред обособените наематели. Той споделя, че е платил близо 37 000 $ за поддръжка през последното десетилетие за басейна, който е с размери 8 на 5 метра.

От почистването и пробите на химикалите във водата до ръководството на всички резервации, Батан пресмята, че със брачната половинка му Лиза отделят почти сред 12 и 14 часа на седмица за своето странично занятие.

“Приходите ми харесват, само че като цяло предизвестявам хората да не го вършат,” споделя Батан. “Освен в случай че не сте пенсионер или не работите друга работа. Необходимо е доста време, с цел да се запознае човек с химията в басейните и ръководството като цяло.

Не е задоволително да разчитате на някой, който идва един път седмично, с цел да ви наглежда басейна. Аз проследявам химикалите в басейна си сред 5 и 10 пъти дневно.”



Снимка: Swimply.com

Освен това, басейнът на Батан е златният стандарт. Той е най-доходоносният в Swimply всред 25 000 басейна в Съединени американски щати, Канада и Австралия.

Наемът на басейна на Батан е 70 $ на час за петима души, като цената се повишава за повече хора и по-дълъг престой. Swimply взема 15% дял от всяка резервация, само че Батан споделя, че си коства поради лекотата, с която се работи с платформата.

През лятото Батан споделя, че има към 26 резервации на седмица. През останалата част от годината той поддържа температурата на водата в басейна 32 градуса и предлага на гостите термо одеяла.

“Със брачната половинка ми сме привикнали да посещаваме първокласни петзвездни курорти и по тази причина знам по какъв начин наподобява отличното обслужване,” споделя Батан.

Личното отношение наподобява се отплаща, защото по калкулации на Батан сред 65% и 70% от неговите клиенти са многократни гости на басейна.

Батан признава, че Swimply му е предоставила непредвиден източник на приходи, само че счита, че триумфът на платформата може да не е резистентен.

Когато той се причислява към нея през 2020 година, доста локални публични басейни са затворени поради рестриктивните мерки против COVID-19, а летният туризъм на процедура не съществува. В днешно време той твърди, че търсенето наподобява понижава, защото туризмът се завръща, а басейните отварят.

Освен това със записването на повече притежатели на басейни Батан има повече конкуренция. Когато той се причислява към платформата в региона на Портланд, Орегон, има пет басейна. Сега по негови оценки те са 65.

“Тази година резервациите ми са на половина на предходната,” споделя Батан. “От Swimply се пробват да привлекат колкото се може повече басейни, като считат, че търсенето във връзка с плувците ще поддържа естествено същия растеж. Това обаче към този момент не се случва.”

Според съоснователя на Swimply Буним Ласкин, приходите от резервации на компанията сега регистрират 100% растеж на годишна база. “Както на всеки пазар, при обособените притежатели на басейни има възходи и падения. Най-добрите басейни обаче постоянно ще се търсят”, споделя Ласкин.

Отдаването чартърен на персонална благосъстоятелност също по този начин постоянно крие опасности. От Swimply сега оферират на притежателите на басейни до 10 000 $ за покриване на възможни вреди по време на резервация, в случай че “гостът не желае или няма опция да заплати вредите,” съгласно уеб страницата на компанията.



Снимка: Swimply.com

Батан и неговата брачна половинка към този момент възнамеряват да продължат да отдават басейна чартърен. Те обмислят да се реалокират в Португалия някой ден и се надяват да предадат своя бизнес в Swimply на бъдещия покупател на дома.

Стига идващият притежател да има предпочитание да влага нужните старания.

“Гледам на басейна си като на инвестиция и одобрявам всичко това доста съществено,” споделя той. “Има обаче всевъзможни басейни, чиито притежатели публикуват в групи във Фейсбук, а някои споделят, ‘Здравейте, сипах малко хлор в басейна. Така добре ли е?’ И си мисля, че ‘Това е единствено началото.’”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР