Когато чуете думата успешен лидер“ в съзнанието ви се появява

...
Когато чуете думата успешен лидер“ в съзнанието ви се появява
Коментари Харесай

Добрите лидери знаят кога да отстъпят

Когато чуете думата „ сполучлив водач “ в съзнанието ви се появява облика на човек, който е убеден и съдбоносен. Това не е изненадващо, имайки поради обстоятелството, че способността за бързо и дейно взимане на решения е от основно значение за всеки началник. Това обаче не значи, че водачът е непогрешим. Истината е, че на положителните водачи им се случва да трансформират своето мнение по-често, в сравнение с си мислите. Те постоянно са подготвени да нанесат корекции в поетия от тях курс, в случай че са сигурни, че това ще бъде за положителното на техните чиновници, клиенти и компанията като цяло. Важно обаче е да се подчертае обстоятелството, че те не сменят своята позиция, единствено тъй като някой ги е разколебал. Те знаят по кое време е належащо да създадат смяна в проекта, демонстрирайки пословичната си увереност точно посредством способността да анулират предходното си решение. Ето няколко обстановки, в които е добре да преосмислите решението си:

Появила се е нова информация

Нерядко се случва водачите да получат нова информация за дадена задача, едвам откакто са взели извънредно решение за нейното осъществяване. Понякога тази информация трансформира напълно обстановката и подтекста на направения избор Независимо дали става въпрос за някакви непредвидими условия или за неточност на вашият екип, когато бъдете изправен пред сходна обстановка, вместо да търсите виновници, насочете цялото си внимание върху консолидираното на новата информацията в работния развой. В някои случаи към този момент взетото решение може да бъде приспособено към новите условия, само че в други е нужна цялостна смяна на метода, тъй че не се опасявайте да изоставите предходното си мнение, когато обстановката го изисква.

Ситуацията става непредвидима или нестабилна

В актуалния нерешителен политически климат и непрекъснато изменящ се пазар на труда, даже най-добре премислените решения могат да доведат до цялостен безпорядък в границите на секунди. Ако това се случи, няма никакъв смисъл да защитавате до дъно позиция, която към този момент не е съответстваща. Загърбете и се научете да се приспособявате към изменящите се условия.

Отзивите сочат за потребност от смяна

Дори когато звучат добре на доктрина, смелите и амбициозни решения от време на време не са осъществими на процедура. Ако ранната противоположна връзка, без значение дали тя идва от екипа или от клиентите, демонстрира, че по някаква причина този проект няма да проработи, най-разумният метод е да се вслушате в отзивите и да извършите нужните корекции. Не подминавайте мнението на тези, които са най-добре осведомени със обстановката.

Време е да изчакате

Понякога човек се изправя пред обстановки, в които най-хубавият ход е да не прави нищо. В случая не става въпрос за цялостна смяна на към този момент взето решение, а за отсрочване на неговото използване, до момента в който не бъдат изяснени изцяло всички обстоятелства. Въпреки натиска върху водачите да бъдат смели и да работят уверено, да не правиш нищо от време на време е за предпочитане пред това да направиш пагубен избор. Ако изчакването може да ви даде преимущество пред останалите, то най-хубавото решение е да им позволите да вземат ранна преднина и да се поучите от грешките, които те неизбежно ще създадат.

В последна сметка, най-хубавите водачи са тези, които мислят задоволително напред в бъдещето, с цел да признаят грешките си, да трансформират мнението си и даже да рискуват закъснение от съперниците си със своето безучастие, единствено и единствено с цел да вземат най-хубавото решение за екипа и компанията.

…….

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР