Когато чуе, че някой бранд си търси маркетинг агенция, Кели

...
Когато чуе, че някой бранд си търси маркетинг агенция, Кели
Коментари Харесай

Преди да наемете маркетинг агенция

Когато чуе, че някой бранд си търси маркетинг организация, Кели Мейн се сеща за пет наложително въпроса, които би трябвало да бъдат заложени, преди една компания да стане клиент.

Задавайки тези въпроси, всеки може бързо да откри най-хубавите в бизнеса – транспарантни, опитни и честни. Те постоянно ви разрешават да разграничават положителното от неприятното, счита Мейн. Ето кои са неговите пет въпроса.

Кой е виновен за осъществяването на промени?

Вероятно знаете, че ще получите акаунт управител, само че внимавайте – това не значи, че той е индивидът, който в действителност ще прави промени от ваше име. Това, което те ще вършат, е да предават информацията от вас на някой различен, чиято купа е по-скоро PPC експерт или пълководец. Въпреки че това не е безусловно неприятно, би трябвало да знаете кой има вашата ключова дума. И би трябвало да знаете, че може да е предизвикателно да сведете мислите си на всички места, когато се предават от един на различен човек.

Какъв е коефициентът на текучество на личния състав?

Маркетинговите и рекламните организации имат известни високи равнища на текучество на чиновници, приблизително 30%, което е тройно колкото общоприетата бизнес цел от 10%. В реалност цифрата може да е доста по-висока.

Това може да се отрази и на бизнеса ви, в случай че станете клиент. Всъщност огромното текучество на чиновници е едно от най-разочароващите неща при работа с маркетингова организация. В последна сметка всеки нов чиновник значи още веднъж, в който би трябвало да визиите бизнеса си, да обясните задачите си и да изградите взаимоотношения.

С какъв брой клиенти се занимава един акаунт управител?

Агенциите се разграничават доста, когато става въпрос за какъв брой клиенти дава отговор всеки акаунт управител. Като цяло един подобен чиновник има от едвам 5 до над 40 клиенти. Разбира се, колкото повече са те, толкоз по-малко ще е вниманието за вашия бизнес. и няма значение способността им да поддържат темпото с всички клиенти, техните разнообразни потребности, условия и равнища на продуктивност.

Акаунт мениджърите – тесни или общи експерти?

Предимно желаете да работи за вас някой, който има характерни знания в промишлеността. В последна сметка по какъв начин някой, който нищо не знае, да речем, за грижите за възрастни хора, оказва помощ на дом за възрастни хора? Особено в случай че този човек се занимава и с дентален практик, производител на компютърни чипове, търговец на дребно на автомобилни елементи и софтуерна компания за изкуствен интелект. Би било мъчно поддържането на няколко разнообразни промишлености по едно и също време.

Работят ли с конкуренцията?

От друга страна, маркетинг организациите, които оферират тесни експерти, може да вършат маркетинг и за вас, и за конкуренцията. Това е постоянно срещано измежду локалните организации, занимаващи се с местни бизнеси, както и измежду националните, които се концентрират върху даването на маркетингови услуги в съответна промишленост.

***

Процесът на наемане на маркетингова организация може да наподобява като интервюиране на претенденти за работа. Защото в действителност точно това вършиме. Като подхождате към организациите по метода, по който бихте подходили към наемането на претендент и зададете тези въпрос, преди да наемете организация, вие знаете тъкмо какво получавате и какво може да очаквате в връзките си с организацията.

В подмяна по-лесно ще намерите най-хубавата алтернатива за вашия бизнес и ще започнете работа с бистрота, доверие и честност.

По материал на Кели Мейн за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР