Когато бяхме деца, повечето от нас смятаха, че майка ми

...
Когато бяхме деца, повечето от нас смятаха, че майка ми
Коментари Харесай

Домашни средства, които ще ви помогнат да бъдете здрави

Когато бяхме деца, множеството от нас смятаха, че майка ми има лекарство за всяка болежка, която би трябвало да преживеем. Винаги ни изненадваше с ефикасни домашни средства.

Сега, когато станах стара жена и имам свои деца, вместо скъпи медикаменти и аптеки, не преставам да употребявам рецептите на майка ми. Но доста хора не знаят, че неприятните и мъчителни чувства могат да бъдат отстранени благодарение на артикули и домашни средства, които се крият в кухненските шкафове.

В листата по-долу описах няколко потвърдени домашни средства, които не изискват доста време и старания за подготовка. Тази потребна информация, която евентуално доста от вас към този момент знаят, а някои ще чуят за първи път, съм събирала през целия си живот. Затова ще се веселя, в случай че откакто прочетете тази публикация, я споделяте с приятелите си, тъй че и другите хора да знаят по какъв начин да бъдат здрави и щастливи, с помощта на тези елементарни трикове!

1) Как да успокоявате кожата си при слънчево изгаряне

Почивката на слънце е значима освен за тялото, само че за душата, само че в този случай не прекалявайте. Не забравяйте за шапката и облеклата, покриващи отворените елементи на тялото, защото слънчевото изгаряне може освен да бъде доста мъчително, само че и да докара до рак на кожата.

Ако въпреки всичко сте получили слънчево изгаряне, има естествено лекарство, което ще понижи болката – черен чай! Сварете мощен черен чай и го охладете. След това навлажнете чиста забрадка с получената запарка и я прикрепете към засегнатата зона. Таниновата киселина и теоброминът, съдържащи се в черния чай, ще охладят кожата и съединенията, наречени катехини, ще я възстановят.

2) Как да успокоите кожата си след ухапвания от инсекти

Ако може да се пробвате да се отбраните от слънчево изгаряне през лятото, то ухапванията от инсекти, и по-специално тези от комарите, са изцяло неконтролируеми. Това е доста неприятно събитие, което обаче може да облекчите с елементарна сода за самун.

Смесете я с вода, до момента в който се образува паста и я приложете на ухапаното място. Това ще облекчи сърбежа. Друг домакински лек за облекчение на сърбящите ухапвания е масло от чаено дърво и лук!

3) Средство за възпалено гърло

Уморени ли сте да купувате скъпи медикаменти за възпалено гърло? Забравете за това! Използвайте ябълков оцет. Този вълшебен инструмент е употребен за облекчение на болката и битката с заболяванията в продължение на епохи. Просто смесете 3 супени лъжици ябълков оцет с 3 супени лъжици вода и си направете гаргара. За да постигнете оптимален резултат, прилагайте процедурата два пъти на час. Оцетът оказва помощ да се унищожат бактериите, които предизвикват болки в гърлото.

4) Борба с умората

За да останете будни през целия ден, евентуално пиете мощно кафе. Малко хора обаче не знаят, че свежите листа от мента имат сходен резултат. Етеричното масло от мента се употребява необятно в ароматерапията и оказва помощ да преборите унесеност, а чаят с мента може да бъде отличен старт на деня!

Освен това е потребно да се употребяват пресни листа от мента в храната, защото те са богати на витамини С и Е, фолиева киселина, калций и желязо.

5) Как бързо да излекувате рани

Медът има доста позитивни свойства, в това число лечебни качества, с помощта на съдържащите се в него млечнокисели бактерии. Някои откриватели също настояват, че може да служи като антибиотик. По този метод медът е добър инструмент за лекуване на рани. За тази цел, най-добре използвайте див мед, защото се счита, че съдържа по-полезни бактерии.

6) Как да се отървете от брадавици

Може да наподобява необичайно, само че лепенката в действителност оказва помощ да се отървете от брадавиците! Това се дължи на обстоятелството, че лепенката се придържа към брадавицата, убива съществуващите и предотвратява растежа на нови кафези. Поставете малко парче лепенка или пластир непосредствено върху брадавицата и не я махайте в продължение на шест дни. След това дружно с лепенката, ще премахнете мъртвите кафези на брадавицата. Повторете процедурата, до момента в който изчезне изцяло. Лесно и просто!

Вижте още: Уврежданията на зъбите предвиждат проблеми с органите

7) Как да помогнете на краката си след тежък ден

След като прекараме целия ден на работа, множеството от нас желаят да се провиснал и да слагат краката си в топла баня. Следващия път пробвайте да добавите една капачка за изплакване на уста във водата. Благодарение на антибактериалните си свойства, сходна вана ще оздрави краката ви.

Вероятно към този момент знаете тези домашни средства, само че желаех да ги споделя с тези, на които към момента не са известни, тъй като са доста елементарни и евтини.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР