Когато братът на Джералд Даръл - Лорънс, е изпратен в

...
Когато братът на Джералд Даръл - Лорънс, е изпратен в
Коментари Харесай

Невероятният Линдос - сърцето на Родос

Когато братът на Джералд Даръл - Лорънс, е изпратен в Родос в края на Втората международна война, той открива нова дума: исломания.

Отнася се за хора, които намират островите за неустоими, изяснява той в книгата, отдадена на времето му на острова.

Исломаните несъмнено би трябвало да си проправят път до Линдос, ситуиран в югоизточната част на Родос, поучава Daily Mail.

Самото рибарско село се пази от внушителния Акропол - крепост от 6 век пр.н.е.

Ако можете да се справите с изкачването (и дадете на дребните магарета заслужена почивка), на върха има антични руини на храм, елегантни колони и гледки към Турция. По-долу са класическите, варосани къщи с плосък покрив, всички издигнати преди епохи.



Линдос публично е съхранен от всевъзможни опити за преустройство, а пешеходният му център така и така е прекомерно стеснен за коли.

Маршрутите са създадани по този начин, че да объркат пиратите, защото Линдос е както малко рибарско населено място, по този начин и огромно пристанище и военноморски център.

В магазините се продава всичко, което бихте очаквали — сувенири, сребърни бижута, има салони за сладолед и доста спокойни таверни. Изберете такава с маси на покрива, с цел да се имате съвършена панорама към магическото пристанище с рухването на нощта.



Lindos Grand Resort & Spa е нов хотел в залива Влича, който отваря порти предишното лято. Това е сбирка от минималистични бели здания, всяка с височина не повече от два етажа, разпръснати върху обширна повърхност и изпъкнали като седалки в кино върху ската на хълма.

Хотелът е голям, а повече от половината от стаите имат L-образен частен плувен басейн. Това значи, че има задоволително място и няма потребност от резервация на шезлонги преди закуска към в действителност невероятния инфинити басейн.

Курортът е единствено за възрастни - съвременно и луксозно място, в което спа центърът и заведенията за хранене са обилни и великодушни. Плажът е на минута разходка през градина и е отворен за всички, защото в Гърция няма частни плажове. Както постоянно, морето е звездата в региона: ослепително, чисто, топло и примамливо.
View this post on Instagram
A post shared by Lindos Grand Resort & Spa (@lindos_grand_resort)

Хотелът провежда излети, с цел да разчупи за малко, уединението, до остарелия град на Родос и Седемте извора.

Градът е същинско знамение - с извисяващи се средновековни стени, издигнати от рицарите на Свети Йоан при започване на 14 век. Той е добре поддържан, с минимална интервенция в истинските му структури - от 200-те завладяващи алеи до внушителната Улица на рицарите.



За разлика от тях, Седемте извора са потопени надълбоко в природата. Те водят до сладководно езеро и дребен водопад, всичко това в гъста гора.

Тунел към езерото, издигнат от италианците през 1931 година, е дълъг съвсем 200 метра, стеснен, мрачен и невисок, а водата в него е до глезените.

Казват, че в случай че преминете през него, освен ще се подмладите, само че и ще се простите с всичките си грехове.

Друга причина, заради която Родос ще направи исломани от всички нас.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР