Когато българският премиер изплющя смайващата фраза Няма дрънчане на война“,

...
Когато българският премиер изплющя смайващата фраза Няма дрънчане на война“,
Коментари Харесай

НАШ КИРЧО МАНДЕЛАТА. ЛЪЖЛИВИЯТ СВИДЕТЕЛ НА ЕДНО СТРАННО УПРАВЛЕНИЕ

Когато българският министър председател изплющя смайващата фраза „ Няма дрънчане на война “, бяхме склонни да приемем този вербален идиотизъм откъм занимателната му страна – въпреки че си имахме работа с същинско словоблудство, можем даже да кажем, че бяхме дарени със содомитско упражнение над езика, в случай че с това определение няма да затрудним прекомерно създателя на фразата.

Всъщност, каквото и да се каже за този Кирчов бисер ще е малко – и няма нищо занимателно в него.

Но когато македонският президент Пендаровски споделя, че същият този български министър председател е нещо като Нелсън Мандела, към този момент имаме конфликт с кристална балканска полуда.

Нелсън Мандела и ПростоКирчо – много напън ще види всяка уста, до момента в който превърти дружно тия две имена.

Нелсън Мандела и ПростоКирчо?!

Разбира се, допустимо е Пендаровски да се е отдал краткотрайно на едно обичано балканско занятие – подебаването, въпреки че то е присъщо по-скоро на простолюдните слоеве; въвлича ни в някакъв майтапчийски очерк, в някакво словесно препъване, с цел да забележим по какъв начин се просва по очи наш Кирчо Манделата.

Наистина, може и в това да е номерът.

Иначе би трябвало да си вманиачен – даже отвън Безпредела на Балканската Лудост, с цел да сравняваш един исполин с една политическа буба.

Това е даже надбалканска полуда.

И, въпреки всичко, Пендаровски го споделя.

Дали скопяни не желаят да размътят/размият дефинитивно българо-македонския спор, та са подготвени да изтърсят всичко?

В България няма да се откри и половин човек, даже и от ОМО „ Илинден “, който да одобри ПростоКирчо като Мандела.

Разбира се, днешното македонско лукавство е доста остроумно – може би Пендаровски ни подсказва, че в бъдеще време нашият човек ще има ориста на Мандела.

Но какво толкоз ще направи, та да лежи 18 години в Софийския затвор, с цел да разисква с ромите тукашният апартейд, който те упражняват над българите.

Това, че е нагласил Лорер в най-ящното министерство не стига, с цел да го произведат в Мандела – най-вече да го оприличат с Цар Киро.

Но и това не е допустимо, тъй като по някое време оня всеобщо опияняваше храбрия български народ с ментетата си – Кирчо е доста надалеч от неговата харизма.

Не стига, че българските политически наивници плащаха на поданиците на цар Киро по време на изборите, ами и позволяваха нашите хора да ги тровят с отпадъци.

Българско забавление, продуцирано от цигански цар. Красива орис.

Другият/Нашият цар също е майтапчия, само че това е друга тематика.

Само да вметна една любопитна детайлност, обвързвана с „ Шоуто на Слави “ – историята на малкия екран живее посредством сходни детайлности.

Една вечер Слави пристигна в къщи доста сърдит: Симеон отказал да взе участие в предизборните диалози в шоуто, наред с останалите политически водачи – а нямаха на разположение различен посетител, за дразнене си беше.

„ Ами, предложения тогава цар Киро “ – рекох повърхностно, едвам кажа нещо.

И Слави взе, че в действителност го предложения.

Стана „ манифик “, както се показва Горския.

Това пък е различен подбив.

Симеон доста обича да подпитва кочияшите си – депутатите той ги има за такива. Веднъж заклещил един и го притиснал да му каже, по какъв начин го назовават между тях.

„ Кобурга, нали? “ – подпитвал той клетника.

И оня не издържал и най-после рекъл: „ Горският, горският ви назоваваме, ваше величество “.

Голям срам.

Да се върнем към словохулството на Пендаровски.

Има място и за друго съмнение: може би, съгласно македонския президент, ПростоКирчо освен е новият Нелсън Мандела – а напряко самият Мандела в преродения му формат, естествено след известно избелване.

Това ще бъде ужасяващо наказване даже и за мъченик като Мандела, който е минал през нечувани тествания – единствено нашият поборник Илия Минев е лежал по-дълго в пандиза.

И ще бъде висша неправда да го заточат в телесата на нашия Кирчо.

Така че, дано да се надяваме, че Пендаровски се е изразил метафорично, нищо повече, въпреки че и това си е също много незаслужено.

По начало, самото съпоставяне е чудовищно неуместно – като че ли македонецът има зъб на южноафриканския светец.

Да не би и той да е прероден и да живее втория живот на някой надзорник от остров Робен, където Мандела е прекарал огромна част от присъдата си.

Засега нямаме отговор на този въпрос, само че когато имаме работа с македонци всичко е допустимо, те имат уязвимост към мистификациите.

А пък буйното им въображение напряко граничи с неподправена полуда. Пак добре, че до момента не са възнесли целокупното българско население за чисти македонци.

Има и хора, които са на напълно друго мнение: те пък считат, че е изцяло допустимо ПростоКирчо да е прероденият Ван дер Любе – знаете го, холандският гамен, който подпали Райхстага, а вместо него Гьоринг накисна нашите Георги Димитров, Танев и Попов.

Въпросният глупак и до края не е схванал изцяло в каква игра го навират.

Много от нашите политически гарги непрестанно ни припомнят за него, защото също не загряват какво, в действителност, вършат.

Ония, които оприличават ПростоКирчо на Ван дер Любе търсят учредения в дейностите на премиера – и той се стреми да унищожи всичко, което е заварил или най-малко да го опозори.

Ако още малко го изчеткат македонците, ще подпали и Историята.

А те като нищо могат да извадят меродавен документ, че Кирчо е директен роднина на Александър Македонски.

За ПростоКирчо всичко стартира от нулата, т.е. – от самия него.

Само не е ясно, по какъв начин ще бъде отразена тази промяна в Юлианския календар и кой ще я направи – най-подходящ наподобява Лорер.

Между другото, самият Ван дер Любе е обесен скоропостижно – година след началото на процеса за запалването на Райхстага. А след това беше оневинен през 2007 година.

Всъщност, всички хипотези към Кирчо са вероятни, даже и най-налудните – в балканските селения всичко може да се случи.

Ние имахме пет години за президент една ирландска пастирка – Плевнелиев самичък ни довери тайната си и даже се гордееше с битието си на пастирка – не овчар, а пастирка.

И това го чухме години преди да настъпи джендърската какафония – по този начин и българският президент даде своя принос към нея.

И, в края на краищата, дано и ние да бъдем за пет минути македонци: в случай че Гоце Делчев е македонец, за какво пък ПростоКирчо да не е Нелсън Мандела – виждам, че нищо не можете да възразите против този логичен мотив.

Казвам си и друго. Сега, както сме се овъртолили с македонците в празни обещания, подли увещания и чисти неистини, даже и в произвеждане на Мандели – по какъв начин ни липсват хора като Любиша Георгиевски, този не балкански, не европейски, ами международен мъдрец; единствено човек като него може да ни преведе през Балканския Лес, в който отвред те дърпа лудостта.

Той да ни каже, какво се случва в българо-македонския водовъртеж.

Може да не е доста общителен към нас, не изключвам това, само че от неговата уста всичко може да се одобри.

Като жител на интелектуална Кампучия, както старателно се самопредставя, ПростоКирчо не е задължен да знае кой е Мандела.

Но пък хитрува с всичко, което се мерне пред очите му – даже и с майтапа на Пендаровски.

Веднага откакто македонецът го създаде в Нелсън Мандела – най-прочутият пандизчия в света, той стартира да приказва за арести.

Невъзможно е, несъмнено, да проумеем метода му на мислене и, въпреки всичко, това е парадоксална асоциативност даже във етапа на напредналата балканска полуда.

Тъй или другояче, изтърси една нечувана нечистотия, откъс: „ Всяка седмица групирам ДАНС и Рашков и им споделям: по кое време започваме арестите? Нямаме време! “

Какво се пробва да направи – повърхностно да придвижи болшевишкото безчовечие в наши дни, това ли?

В Брюксел несъмнено са го отписали изначално, допуска се, че не беседват съществено с него, а с опекуните му – с цел да не им дрънчат несмислено езиците.

Но казаното си е безусловна нецензурност – премиер- министър на една страна, членка на Европейски Съюз, да приканва към арести!

Тази словесна свинщина е един от доста редките случаи, когато ефирен водещ е задължен да обърне масата върху госта си.

Искал арести момчето.

И всички женчовци в Парламента мълчат като пукали.

Не го взимат на съществено, това е ясно, само че въпреки всичко отровните му апели са безусловно скандални.

Тия дни основният прокурор Иван Гешев се срещна с Кирчо Манделата. Гешев изигра майсторски картите си: изчака три дни и прикани премиера като очевидец, с цел да показа на прокуратурата обстоятелствата, поради които е изискал ареста на избрани хора.

Това е зверско прецакване на ПростоКирчо – тъй като той топи въпросните хора само поради медийни изявления.

Това може да си го разреши единствено някой доверчив четец, само че не и министър председател. Сетне Мандела се стресна и съобщи, че имал въпроси към прокуратурата.

Свидетелите обаче не разполагат с този разкош – те би трябвало да потвърдят изказванията си, тъй като в противоположен случай те се трансформират в клюки.

ПростоКирчо отново не разбра, че самичък се накисва като некадърен кошараревски очевидец – а простоговоренето му се трансформира в подлоговорене.

Той по този начин и ще бъде запомнен – като лъжливият очевидец на едно необичайно ръководство.

Кеворк Кеворкян

в. Уикенд
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР