Когато Авдеевка попадна под контрола на руските сили преди три

...
Когато Авдеевка попадна под контрола на руските сили преди три
Коментари Харесай

The New York Times: Руската офанзива край Авдеевка е в застой

Когато Авдеевка попадна под контрола на съветските сили преди три седмици, Украйна и нейните съдружници се притесняваха, че силите на Москва ще съумеят да усилят темпото си и да напреднат бързо към стратегически военни позиции и обитаеми региони. В същото време, след бързият триумф през идващите дни съветската атака е в застой, написа The New York Times.

" Веднага след рухването на Авдеевка в средата на февруари, Русия направи бърз прогрес, частично подкрепят от неналичието на мощни отбранителни позиции на Украйна. Според карти с отворен код на бойното поле съветските сили превзеха три обитаеми места. Въпреки това през последните 10 дни Москва е завзела единствено малко повече от 2,60 кв км. Нейни бойци вземат участие в борби в покрайнините на селата Бердичи, Орловка и Тоненке ", се показва в обявата.

Русия резервира към този момент известна самодейност на бойното поле и военни анализатори считат, че съветските сили към момента могат да пробият украинските позиции в близко бъдеще, изключително откакто отбранителните старания на Киев са все по-ограничени от неналичието на спомагателна военна помощ от Съединени американски щати, допълват от УНИАН.

Засега, съгласно анализаторите, боевете наподобява са се върнали към вида на неубедителни придобивки и загуби, който характеризира огромна част от боевете на фронтовата линия предходната година. Военните специалисти цитират няколко фактора, в това число терена, който не е удобен за настъпателни интервенции, изтощението на съветските войски след месеци на борби и украинската войска, която е изпратила обилни сили за отбрана на региона.

Руските сили " наподобява се пробват да настъпят, употребявайки дребни щурмови групи от пехота, само че те се унищожават в релативно открит регион западно от Авдеевка ", отбелязва един от специалистите.

Неотдавнашните боеве костваха доста за украинската войска, която наподобява към този момент е изпратила някои от най-хубавите си войски и оръжия в борба в региона западно от Авдеевка, отбелязва NYT.

Военни специалисти показват, че продължаващата защита на Украйна в региона най-вероятно е предопределена да даде време на нейните елементи да приготвят и укрепят нови отбранителни линии по-на запад.

Отбелязва се, че украинските сили са се възползвали от особеностите на региона. Докато съветските сили нападнаха Бердичи, Орловка и Тоненка през открити полета с малко прикритие, украинските елементи държат високи позиции в селата, което улеснява прицелването на приближаващите съветски бойци.

Ако съветските сили в последна сметка завладяват трите села, не е ясно какви ще бъдат идващите им стъпки, като се има поради, че теренът е хълмист и посипан с потоци и резервоари, което затруднява по-нататъшния прогрес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР