Когато американският политически стратег Джеймс Карвил, тогава старши помощник на

...
Когато американският политически стратег Джеймс Карвил, тогава старши помощник на
Коментари Харесай

Вече не е икономиката, глупако

Когато американският политически пълководец Джеймс Карвил, тогава старши асистент на претендента за президент Бил Клинтън, съобщи, че един от ключовете за спечелването на изборите през 1992 година е „ стопанската система, глупако “, той заявяваше една от най-фундаменталните политически истини.

Десетки избори в продължение на няколко десетилетия демонстрираха надеждно, че гласоподавателите не реагират добре на икономическите проблеми и ще санкционират ръководещата партия, до момента в който държавно управление, което напуща електората да се чувстваш по-богат има положителни шансове да се отблъснеш от предизвикателство.

Но в случай че Карвил беше дал същия съвет на някой от наследниците на Клинтън като претендент за президент на Демократическата партия, неговата меродавност и успеваемост щяха да бъдат доста по-неясни.

Много се изписа за неналичието на връзка сред все по-здравото положение на стопанската система на Съединени американски щати и мрачните усещания на американците за нея, само че поразителното развиване през последните 18 месеца е, че даже когато общест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР