Кога е време да продължим напред. Не и веднага след

...
Кога е време да продължим напред. Не и веднага след
Коментари Харесай

Да оцелееш, когато сърцето ти е разбито е трудно, но не и невъзможно

Кога е време да продължим напред. Не и незабавно след раздялата. Защото след нея, ние не сме в положение да мислим за това. Да желаеме ново начало. Нов живот без болежка. Без горест. И без разочарования.

Продължаваме напред тогава, когато опустошителните страсти стартират постепенно да напущат телата ни. И съзнанието ни стартира да се почиства. И започваме от ден на ден да осъзнаваме, че болката един ден ще си отиде изцяло от нас. И няма вечно да ни боли.

Продължаваме напред тогава, когато сме подготвени да го създадем. При всеки е самостоятелно. Всеки един от нас приема по друг метод раздялата. При по-чувствителните е доста по-трудно и мъчително. Но даже и те съумяват да превъзмогнат болката и разочарованието и да продължат напред.

Любов с обич се не помни – правилно ли е? Да, само че в случаите, когато тази обич не значи различен човек в живота ти, който да размени някогашния сътрудник. Това, което ще те избави е любовта към самия теб. Защото има риск и бъдещата ти половинка още веднъж да те напусне. И още веднъж неприятния миг се повтаря.

На този свят би трябвало да знаеш, че имаш единствено и само себе си. Ти си си всичко. И би било добре да започнеш да се грижиш повече за теб самата, тъй като никой различен няма да го прави. Дори и да се раздаваш, хората са неблагодарни. И от време на време не правят оценка това, което другите вършат за тях.

Любовта към самата теб е тази, която ще излекува всяка една твоя рана, без значение какъв брой дълбока е тя.

Съвети, които ще ти оказват помощ да превъзмогнеш раздялата

Беше ли щастлива в тази връзка

Когато страдаш, най-малко се увери, че не е на вятъра. Вярно е, че след разлъка се усещаме по този начин, като че ли светът се срутва пред очите ни. Мислим си, че в никакъв случай не бихме траяли напред и въобще нямаме визия какво да вършим. Само знаем какъв брой доста боли и по какъв начин не желаеме това да се случва в действителност, а да е просто един призрачен сън. Но уви, раздялата е кошмарът на действителността. И когато тя е реалност, не ни остава нищо друго с изключение на да я приемем.

Помисли добре – беше ли щастлива с този човек? Защо се стигна до това да сложите завършек на вашите връзки? Чувстваше ли се с него спокойна, щастлива, мечтана? Ако не – тогава може би тази разлъка е била най-хубавата за теб. Помни, че всичко в този живот се случва за наше положително.

Време е да обърнеш внимание на себе си

Време е да обърнеш внимание на себе си. Представа си нямаш какъв брой по-добре ще се почувстваш по-късно. Добре, разделила си се с твоето гадже, само че това не значи, че е настъпил краят на света, нали? Сега е моментът, в който ще имаш време единствено и единствено за теб. Отиди на коафьор и си смени прическата. Легендата гласи, че с новия цвят на косата идва и нов сътрудник, кой да знае?! Започни да спортуваш, излизай повече с приятелки. Посвети се на задачите си и кариерата си. Само и само не се затваряй в себе си. Просто бъди обществена и несъмнено намерения най-сетне и за теб самата.

Флирт с други – за какво не?

Може би тук ще си навлечем гнева и яростта на множеството, които не са съгласни с нас, само че от опит споделяме, че от време на време флиртуването с други мъже след разлъка оказва помощ. Да, не лекува никога изцяло разрушеното сърце, само че най-малко за малко успяваш да забравиш случилото се. А и кой знае – току виж този, с който флиртуваш се окаже бъдещата ти огромна обич. Какво желаеме да кажем – ти си още прекомерно млада и красива, с цел да затваряш сърцето си за нови срещи и запознанства.

Това, че един мъж те е наранил не значи, че всички последващи ще го вършат. Забавлявай се, излизай с други, само че не си прави проекти за съществени връзки и недей да имаш някакви по-специални упования. Само по този метод ще успееш да се насладиш на момента и да забравиш за малко драмите в твоя любовен живот.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР