Кога беше последният път, в който се изкъпахте? Ако сте

...
Кога беше последният път, в който се изкъпахте? Ако сте
Коментари Харесай

Колко често трябва да се къпем всъщност

Кога беше последният път, в който се изкъпахте?

Ако сте като множеството хора, отговорът може би е – преди по-малко от 24 часа.

Златната изгода от студените душове

Няма публични насоки за това, какъв брой постоянно би трябвало да се къпем, само че по данни на „ Евромонитор “, хората в страни като Съединени американски щати, Испания, Индия, Мексико всекидневно се къпят по един път на ден.

Във видеото горе разберете няколко обстоятелството за водата

Някои проучвания показват, че в Съединени американски щати се къпят даже по-често от това – най-малко два пъти дневно, според от това, какъв брой постоянно упражняват, а в Бразилия, където температурите са много високи се къпят повече от 11 пъти седмично, написа „ Евромонитор “.

Нужно ли е обаче да се къпем толкоз постоянно?

Няма формален справочник за това. Американската академия по дерматология да вземем за пример дава насоки на родителите какъв брой постоянно да къпят децата си.

РАЗБЕРЕТЕ КОИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ КОМБИНАЦИИ ОТ ХРАНИ ЗА ЗДРАВЕТО

Ако те не са доста мръсни от нормалните детски игри, от академията поучават децата на възраст сред 6 и 11 години да се къпят един-два пъти седмично, с цел да може младата им имунна система да се сблъска с нечистотия – микроби, бактерии и в дребни дози инфекции, и да стане по-силна.

Потене и неприятна миризма? Как да ги спрем

You asked: How often should I shower? https://t.co/MIPjiHl5oB
— TIME (@TIME) 24. september 2017
След като човек навърши 12 обаче, насоките свършват. След тази възраст младежите стартират да се къпят все по-често в опит да отмият от себе си неприятните юношески миризми. До навлизането в пубертета множеството младежи към този момент са построили свои хигиенични привички и рутина за къпане, които остават с тях през по-голямата част от живота им.

Истината е, че няма потребност да се къпем прекомерно постоянно,

тъй като по този метод отмиваме влажността на кожата си. Сапунът е основан по този начин, че да изкарва мръсотията и естествените мазнини от кожата и да ги отмива.

Да страдаш от ОКР – новата мода измежду звездите

Шампоанът има същото деяние единствено че върху скалпа ни – той отмива себума от косата и я прави по-суха, само че податлива към елементарно омазняване, откакто при постоянно къпане стартира да се създава повече себум. Затова специалисти считат, че най-здравословно е да къпем косата си веднъж на два-три дни.

Честото къпане в композиция с гореща вода,

доста триене и огромни количества душ гел е съвършена рецепта за суха кожа. През зимата постигането на този резултат е даже по-лесно, заради по-сухия въздух на открито и вкъщи.

РАЗБЕРЕТЕ КОИ СА НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ ЗА КОЖАТА

Завършващата стъпка за съвършено суха кожа е, когато излезем от ваната или душ кабината и нападателно се подсушим. Така единствено с един душ съумяваме да премахнем изцяло най-външните защитни пластове на кожата, правейки я нездравословно суха, предразположена към повече раздразнения и неприятна на досег.

Как да поддържаме кожата си здрава

Експертът кожен лекар към Йейлския университет – Дейвид Лефел, написа книга по тематиката, в която дава препоръки по какъв начин да се грижим по-добре за кожата си през целия си живот.

Кои са най-полезните храни за красива и здрава кожа

Три от тях, свързани с къпането, са:

1. Не си взимай прекомерно горещи душове.

2. Не се къпи с часове.

3. Задължително хидратирай кожата си след душ с лосион за тяло.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР