Кофеиновите главоболия са главоболия, причинени от консумацията на кофеин. Тези

...
Кофеиновите главоболия са главоболия, причинени от консумацията на кофеин. Тези
Коментари Харесай

Кофеинови главоболия: Как кофеинът причинява и лекува главоболие

Кофеиновите главоболия са главоболия, породени от потреблението на кофеин. Тези главоболия нормално се усещат зад очите и могат да варират от леки до изтощителни. Кофеинът е натурален стимулант, намиращ се в кафето, чая и шоколада и се прибавя към доста газирани питиета.

Научете по какъв начин се появяват тези главоболия и по какъв начин кофеинът може да бъде повода или лекът за тях.

Кофеинът може да отстранява главоболието

Въпреки че прекалено много кофеин може да аргументи главоболие, най-честата причина за кофеиновите главоболия е неналичието на кофеин.

 Кофеинови главоболия

Отказът от кофеин се случва, когато сте развили кофеинова взаимозависимост и ненадейно намалите или премахнете потреблението му. Пристрастяването към кофеина не е безусловно резултат от дълготрайна или висока консумация на кофеин. Може да се развие единствено за няколко дни пиянство на лате или други питиета с кофеин.

Въпреки това множеството главоболия при неналичието му са резултат от консумирането на 500 мг кофеин дневно в продължение на две седмици или повече, преди да се понижи или отстрани в диетата.

Когато тялото ви свикне с несъмнено равнище на кофеин, може да забележите, че изпитвате отмалялост и други странични резултати (като главоболие), до момента в който не достигнете типичното си равнище на потреблението му. Нежеланите реакции от неналичието му са обратими. Просто консумирате нормалното си равнище на кофеин, с цел да се отървете от тях.

Консумацията на кофеин като лек за главоболие от неналичието му може да бъде проблем за хората, които се пробват да го понижат или отстранен от диетите си. Алтернативните лекувания включват сън, масаж, акопунктура, медикаменти без кофеин (някои облекчаващи главоболието съдържат кофеин) и пиенето на доста вода. За да избегнете този вид главоболие, най-добре е последователно да намалите потреблението му.

Кофеинът като лек за главоболие

 Кофеин

В допълнение към бързото лечение на кофеиновото главоболие, кофеинът може да помогне за изцеление на постоянно главоболие и даже мигрена.

Някои проучвания демонстрират, че дребните дози кофеин, признати дружно с обезболяващи, могат да оказват помощ на тялото да всмуква по-бързо лекарството и да излекува главоболието за по-кратък интервал от време. Въпреки че множеството средства за обезболяване стартират да работят в границите на 15 минути, всяка минута може да се окаже значима, когато страдате от изключително неприятно главоболие.

Освен това е потвърдено, че 130 мг кофеин, признати дружно с обезболяващите, усъвършенстват облекчаването на главоболието с почти 40 % - основна разлика в резултатите. Някои хора откриват, че не е належащо да одобряват толкоз доста от обещано обезболяващо средство, когато се приема дружно с кофеин, а някои лекари се застъпват за приемане на медикаменти с кофеин, с цел да се понижи вероятността от развиване на пристрастяване към обещано обезболяващо средство.

Увеличаването на скоростта и ефикасността на обезболяващи са аргументите, заради които някои медикаменти за болежка без рецепта съдържат кофеин. Не е ясно обаче дали кофеинът, признат без обезболяващо средство, е ефикасен лек против срещу този противен проблем.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР