Кофеинът е най-популярният природен стимулант в света. Попадайки в тялото

...
Кофеинът е най-популярният природен стимулант в света. Попадайки в тялото
Коментари Харесай

Това се случва със сърцето ви, ако пиете кафе всеки ден

Кофеинът е най-популярният естествен стимулант в света. Попадайки в тялото ни, той минава кръвно-мозъчната преграда и оказва подтикващ резултат върху централната нервна система. В резултат на това човек изпитва прилив на сила, покачва се  издръжливостта му и се усъвършенства метаболитната интензивност. Прекомерната консумация на кофеин води до неприятно храносмилане, раздразнителност, тревога, нарушавания на съня и мигренозни офанзиви. Но в случай че пиете кафе в умерени количества, това може да помогне на сърцето ви.
Ето какво в действителност се случва със сърцето ви, в случай че консумирате всекидневно кофеиновата напитка.
Намалява се рискът от сърдечна непълнота
Анализ, оповестен в списание Circulation: Heart Failure, сочи, че потреблението на кафе е назад обвързвана със сърдечна непълнота. С други думи - тези, които употребяват повече кафе, са с най-нисък риск от сърдечна непълнота. Всъщност данните демонстрират понижаване на риска от сърдечна непълнота с 5-12% при хората, които всекидневно употребяват кофеиновата напитка спрямо тези, които не пият кафе.
Повишава се антиоксидантната отбрана на клетките
 Ето за какво в никакъв случай не трябва да пием чисто кафе на празен корем Ето за какво в никакъв случай не трябва да пием чисто кафе на празен корем
Сутрешното еспресо е като вяра за доста хора. Плътният, необикновено опияняващ мирис на преди малко приготвено кафе е методът на по-голям...
Като натурална напитка на растителна основа, кафето е богато на потребни антиоксиданти, в това число полифеноли. Последните понижават систематичното инфектиране и обезвреждат свободните радикали, като спомагат за възстановяване на здравето на сърцето.
Полифенолите могат да обезпечат отбрана на организма от заболявания посредством възстановяване на функционалността на кръвоносните съдове, повишение на положителния холестерол, увеличение на наличността на азотен оксид в кръвоносните съдове, намаление на неприятния холестерол и понижаване на възпалението.
Понижава се рискът от сърдечно-съдови болести
Друг последователен разбор въз основата на 53 изследвания за оценка на успеваемостта от продължителната приложимост на кафе при сърдечно-съдови болести, оповестен в списание Circulation, открива, че при тези, които пият от три до пет чаши на ден кафе, рискът от сърдечно-съдови болести понижава с повече от 10% за разлика от хората, които употребяват 1-2 или повече от 6 чаши кафе на ден.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР