Коалицията на джентълмените предлага законодателна програма, съгласувана само помежду им.

...
Коалицията на джентълмените предлага законодателна програма, съгласувана само помежду им.
Коментари Харесай

БСП внася своя законодателна програма

" Коалицията на джентълмените " предлага законодателна стратегия, съгласувана единствено посред им. В нея има значими закони, само че и такива, които няма да подкрепим. Има пропуснати доста значими ежедневни тематики, вълнуващи съвсем цялото българско общество, по тази причина започваме внасяне нашата законодателна стратегия ", аргументира се Нинова на брифинг в коридорите на Народното събрание. 

От Българска социалистическа партия ще предложат покачването на минималната заплата да влезе oт 1 юли. Ще внесат и промени в Наказателния кодекс, предвиждащи наказване за шофиране след приложимост на опиати от 15 години до пожизнен затвор, както и завишаването на наказванията за трафик на мигранти от 10 до 20 години затвор, както и конфискация на имущество. 

Социалистите приготвят и промени в Наказателния кодекс, свързани с домашното принуждение като се опълчват на избраните от тях като " джендър текстове " в тази сфера. 

Снимка: БТА

" Категорично се противопоставяме през закона против домашното принуждение да се прокарва джендър идеология и да се протяга ръка на децата посредством отнемането им от фамилиите, посредством просветителни стратегии от НПО-та, посредством принуждение от безучастие. Изчистили сме този закон от всички текстове, които касаят децата и джендър идеологията при тях, образованието в тази посока, както и всички текстове, които подсигуряват, че домашното принуждение ще бъде наказвано по този начин, както би трябвало и че насилниците ще получат, каквото заслужават. Иначе това е оня закон за домашното принуждение, който ви е прочут от предходния парламент ", изясни Нинова.

Това е първи пакет от законодателната им стратегия. Следващата седмица ще внесат и пакет със обществени закони, свързани с безвъзмездни медикаменти, размерът на майчинските и други. 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява, че в случай че ги поканят на диалози за сформиране на държавно управление в границите на първия или на втория мандат, незабавно ще стартират допитване до членове на Българска социалистическа партия за вероятно присъединяване в обединения.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР