Коалицията Лукойл отказа горивата да поевтинеят с 1 лев, заяви

...
Коалицията Лукойл отказа горивата да поевтинеят с 1 лев, заяви
Коментари Харесай

Борисов: Коалицията Лукойл отказа горивата да поевтинеят с 1 лев

Коалицията " Лукойл " отхвърли горивата да поевтинеят с 1 лев, съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Той включи в тази коалиция " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Възраждане ", " Български напредък ".

 

Българска социалистическа партия, Политическа партия, Възраждането и Възхода не поддържаха да връщаме по 1 лев на българските консуматори от нафтата и бензина А95, изясни Борисов. Това са четирите проруски партии, които не престават да желаят милиарди долари, които да изтичат през " Газпром " и неговите дъщерни компании и " Лукойл " през неговите дъщерни компании за войната, която Путин води в Украйна, съобщи Бойко Борисов.

 

От другата страна е евроатлантическата коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Демократична България, Движение за права и свободи, акцентира Борисов. А Делян Добрев уточни, че в същата група са и няколко депутати от " Промяната ", само че не основни - като Венко Сабрутев, които били срещу.

 

" Миналата година " Лукойл " е работил с 50% съветски нефт и 50% различен. Тезата, че не можем без съветски нефт, издъхва. Тази година работят с него, тъй като е с 1 лева на литър по-евтин. Но той не отива при българските консуматори,а в швейцарски сметки ", разясни Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката.

" Ако приемем, че облагата е 2,1 милиарда лева на година - за какво в този момент не ги дадат, а от следващата година. Те тази година са се напечелили. 700 млн. лева могат да дадат, който е 33% за облагане на сръхпечалбата ", попита Борисов.

 

Борисов попита за какво " Лукойл ", които са " изсмукали 2,1 милиарда от българския народ ", не си трансферират компаниите още тази година в България. А щели да го създадат следващата година.

 

Ударно минаха два антикорупционни закона, уточни Борисов. Той имаше поради законопроекти за промяна на КПКОНПИ, импортирани от Министерски съвет и от Политическа партия.

 

Той акцентира още, че поддръжката за Украйна има голямо значение за целия либерален свят.

 

Борисов разяснява и тематиката " Шенген " и кино лентата на английската телевизия " Скай нюз ".

 

" Преди 2 години, до момента в който отговарях аз за България, беше нулева миграция. След чегъртания, махания и уволнения - какво мислите, че граничарите са безпределно доста ", разясни Борисов.

 

Той изрази неодобрение към тези, които писали, че е бил в Истанбул, с цел да се срещне скрито с президента Ердоган.

Отидох в Истанбул на вечерня, срещнах се с Вселенския патриарх, сподели той. И добави, че в случай че е имал среща с турския президент, да го е оповестил, тъй като това е чест. Без Турция не можем да решим мигрантската рецесия, обърна внимание водачът на ГЕРБ.

 

" Ясно е, че повече съветски газ няма да има, ще би трябвало да се докарва полутечен газ. Кирил Петков и Асен Василев не си резервираха потенциал в Гърция. Лошо ли е като се споделя, че България е съсобственик на терминала в Александруполис? Същото може да се направи и с Турция. Затова ние сложихме за кандидат-премиер човек, който да може да сплоти. Първи заявяваме по какъв начин може едно експертно държавно управление е последният късмет ", сподели Борисов.

 

Проф. Габровски има всички пълномощия да си прави срещи и диалози. Ние сме дали обещание, че с първия мандат ще има експертно държавно управление. Всички решения си ги взима той, ние му оказваме помощ с писма и други неща. Той е акредитиран да направи всичко, с цел да има постоянно държавно управление, съобщи Борисов по тематиката за кандидатурата на Николай Габровски за министър председател.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР