Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите. Събраните подписи

...
Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите. Събраните подписи
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС ще обявят своя кандидат за президент на 12 октомври

Коалицията ГЕРБ-СДС се записва в ЦИК за изборите. Събраните подписи и за двата вота са 27 хиляди. Днес завършват номинациите на обединението и следва да се обобщят резултатите. Имената за президент и вицепризидент обаче ще бъдат оповестени на 12 октомври.

От обединението ГЕРБ Съюз на демократичните сили обявиха съществени упоритости за идния избор.

" Първа политическа мощ надяваме се, че ще бъде ГЕРБ в идващия парламент, дружно със Съюз на демократичните сили. Народът дефинира посредством своя избор ", сподели Десислава Атанасова.

" Призовавам сътрудниците да бъдат диалогични, да не се пробват още веднъж да отстраняват първата политическа мощ, без нея държавно управление няма да има ", добави Румен Христов.

ГЕРБ няма да разгласи претендентите си за президент и вицепрезидент до крайния период -12 октомври, разгласи водачът на ГЕРБ.

" Само се чу в многочислените прогнози на медиите за професор Балтов и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден. И дано ме извинят уважаемите медии, само че до последния ден ние няма да излъчим претендент, колкото и да питат ", безапелационен беше Бойко Борисов.

Борисов участва на конгрес на Жени-ГЕРБ, на който за ръководител на групировката беше определена Екатерина Йорданова. Лидерът на партията се обърна към дамите, като означи, че те най-вече гласоподават за ГЕРБ.

" Днес сме се събрали освен да изберем управлението, само че се надявам да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и най-много да дойдат дамите на власт, с цел да може такива самозабравили се мъже с огромно его, които са склонни да тласкат страната в безпорядък, да си стоят у дома и да си готвят те манджите ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Борисов за следващ път нападна служебното държавно управление и президента, като напомни думи на Радев отпреди години, че корупцията си проличава по срутва на вложенията.

" Сиреч, корупцията при Радев е придобила рекордни размери, изтъквам го него, изтъквам и Българска народна банка банка, неговите заключения върша ", добави той.

Борисов разяснява и изявление на служебния министър на културата Велислав Минеков, че ГЕРБ би трябвало да напусне централата си в НДК, тъй като не заплаща наем.

" Стотици дами, които участват, да не знаят дали ще имат централа, тъй като по този начин му кефнало на някой си, а той не е някой си, а той е Радев. Радев го праща Минеков, Радев праща бухалката си Рашков ", разяснява Борисов.

От ГЕРБ обясниха, че са плащали изрядно наема си до февруари 2021 година, като централата им е предоставена за прилагане по закона за политическите партии. Съгласно законовите разпореждания след тази дата партията не дължи наем.

Репортери: Цветелина Катанска и Гергана Гайдарова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР