Коалиция Зелено движение се разделя на две формации, реши Националният

...
Коалиция Зелено движение се разделя на две формации, реши Националният
Коментари Харесай

Коалиция Зелено движение се разделя на две формации

Коалиция " Зелено придвижване " се разделя на две обединения, реши Националният съвет на някогашната към този момент коалиция, излиза наяве от пост на Тома Белев в обществените мрежи.

На партиен конгрес през октомври в навечерието на локалните избори обединението публично ще завърши своето битие.

Преди дни пред Аctualno.com някогашният към този момент съпредседател на групировката Владислав Панев разгласи, че няма да се кандидатира повече за съпредседател на " Зелено придвижване ".

Подобно решение взе и някогашният министър на околната среда и водите в кабинета " Петков " Борислав Сандов.

" Зелено придвижване " е съдружен сътрудник в ПП-ДБ и има трима депутати, един от които е точно Панев, който е и в управлението на ръководещата коалиция.

Против разцеплението се разгласи Сандов, член на Изпълнителната комисия в " Зелено придвижване ", а ден по-късно го поддържа и природозащитникът Тома Белев, член на Националния съвет.

И двамата се оповестиха за съхраняването на партията и срещу нейното закриване и делене на две нови обединения.

До дефинитивно закриване на партията се стигна, откакто уеб страницата " Бивол " популяризира вътрешен отчет на анкетна комисия във групировката, подсказващ за съществени нарушавания в партийната финансова и кадрова дисциплинираност. Преди да бъде взето решението за разцепването на партията, бе огласен точно гореспоменатия отчет, съгласно който " Зелено придвижване " е била " завладяна " от фиктивни членове, като благодарение на невалидни пълномощни дребна група партийци е повлияла върху вътрешните избори в партията. В документа са разказани неприятни практики в разнообразни локални организации, като някои от тях бяха закрити.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР