Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира юриста Валентина Недялкова за кандидат за кмет

...
Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира юриста Валентина Недялкова за кандидат за кмет
Коментари Харесай

Седем кандидати за кметския пост в Ловеч

Коалиция ГЕРБ-СДС записва юриста Валентина Недялкова за претендент за кмет на община Ловеч

Недялкова е родена в Ловеч. Завършила е Профилираната езиковата гимназия „ Екзарх Йосиф Първи “ в Ловеч. Магистърска степен по право е получила в Юридическия факултет на Софийския университет. Секретар е на Адвокатски съвет на Ловешка адвокатска гилдия от 2021 година досега. Заместник-председател е била на Адвокатски съвет при Ловешка адвокатска гилдия през мандата 2019 - 2021 година

От осем години е член, а през последните две години - и заместник-председател трети следващ мандат на Съвета на шефовете на „ Информационно обслужване “ АД.

14 пъти е била ръководител на Районна и Общинска изборна комисия за всички извършени през интервала от 2011 до 2023 година избори. Отдадена е и на публични дела.

Коалиция Политическа партия „ ИТН “ (ПП „ Български напредък “) записва Страцимир Петков за претендент за кмет на община Ловеч. Той е и лидер на кандидатската листа за общински съветници на обединението.

Роден в Ловеч на 22 септември 1972 година Завършил е Профилирана езикова гимназия „ Екзарх Йосиф Първи “ с профил британски език. Магистърската си степен по Счетоводна отчетност е получил в Стопанска академия „ Д. А. Ценов “ – Свищов.

Развива друг дребен бизнес 30 години единствено в града. Десет години е бил общински консултант от Българска социалистическа партия.

Президент е на „ Ротари клуб “, Съосновател и ръководител на фондация " За Ловешката езикова ". Член е на Сдружение на заведенията " Стратеш " - Ловеч и създател на „ PETKOFFEST “ в Ловеч. Баща е на три деца.

Коалиция „ Левицата! “ записва някогашния регионален шеф Светослав Славчев за претендент за кмет на община Ловеч.

Славчев е роден на 25 октомври 1969 година в Ловеч. Средното си обучение е приключил Професионална гимназия по механоелектротехника в Ловеч, компетентност „ Промишлена електроника “. След това е получил висшето си обучение във Висшето военно общовойсково учебно заведение във Велико Търново. Над 22 години е работил в системата на Министерство на вътрешните работи. Бил е дълготраен чиновник в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч. В интервала 2010 - 2015 година е шеф отдел на „ Охранителна полиция “, откъдето се пенсионира със званието „ комисар от Министерство на вътрешните работи “.

В интервала май 2021 година - януари 2022 година е регионален шеф на област Ловеч в служебното държавно управление. От август 2022 година до юли 2023 година е за повторно длъжностен регионален шеф. Семеен е, с щерка.

Партия „ Възраждане “ записва за претендент за кмет на община Ловеч шефа на болничното заведение доктор Алдин Начков.

Д-р Алдин Начков е роден в Ловеч през 1981 година, където е получил междинното си обучение в Профилираната природо-математическа гимназия. След това е приключил висше обучение в Медицинския университет в Плевен.

Професионалната му кариера е почнала като ординатор в Отделението по хемодиализа в Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ в Ловеч, бил е шеф на отделението. След това е управлявал Медицинския център, след това е бил назначен за заместник-директор на болничното заведение, а от октомври 2022 година до през днешния ден е изпълнителен шеф на лечебното заведение.

Коалиция „ Граждани За Общината “ записва Кирил Гумнеров за претендент за кмет на община Ловеч.

Гумнеров е роден на 3 август 1969 година Завършил е междинното си обучение във Френската езикова гимназия – Враца, а по-късно висше обучение в Икономически университет – Варна. Бил е три пъти общински консултант в Ловеч (2007 - 2009, 2015 - 2019, 2019 - 2023 г). Народен представител от парламентарната група на „ Атака “ в 41-вото Народно заседание (2009 - 2013 г.).

Политическата си кариера стартира в Съюз на демократичните сили. Бива определен за регионален ръководител на МСДС, а след това и член на Националния съвет на МСДС. Напуска партията по лично предпочитание.

Гумнеров е един от основателите за основаването на партия „ Атака “ и определен е в националното управление на партията. Бил е общински ръководител на „ Атака “ в Ловеч, а малко по-късно и регионален ръководител. Избран е от 11 МИР-Ловеч за народен представител през 2009 година През 2011 година напуща парламентарната група и става самостоятелен депутат.

През 2012 година основава национална патриотична коалиция „ Не на Европейски Съюз “, а през 2021 година учредява партия „ Нация “, с която се явява на парламентарни избори както независимо, по този начин и като част от обединението „ Вън от Европейски Съюз и НАТО “.

Коалиция " Продължаваме Промяната – Демократична България " записва Искрен Арабаджиев за претендент за кмет на община Ловеч.

Арабаджиев е роден през 1991 година в град Ловеч. Завършил е Профилираната езикова гимназия „ Екзарх Йосиф Първи ” с немски език. След това е траял образованието си в СУ „ Св. Климент Охридски “, където е получил бакалавърска степен по компетентност „ Икономика “ и магистърска степен по компетентност „ Счетоводство и одит “.

Първите пет години от професионалния му опит е в областта на счетоводството и налозите в разнообразни интернационалните компании. През 2020 година се причислява към обществения бранш като заместник-кмет в столичния регион „ Студентски “.

След това поредно е депутат в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно заседание, където дава отговор за обществената политика на Политическа партия „ Продължаваме Промяната “.

Коалиция " Българска социалистическа партия за България " записва Борислав Илевски за претендент за кмет на община Ловеч.

Илевски е икономист. Роден е на 9 декември 1972 година в Ловеч, където е приключил Профилираната природо-математическа гимназия. Придобил е магистърска степен по обмисляне и прогнозиране на икономическите системи в Университета за национално и международно стопанство. Завършил е и Международна академия за борсова търговия в Барселона. Работил е в системата на Министерство на вътрешните работи, горите, бил е шеф на „ Информационно обслужване “, началник-отдел „ Човешки запаси “ в „ Мизия 96 “ АД – Плевен, заместник-директор на комерсиална верига за хигиеничен фаянс в София.

Бил е ръководител на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – Ловеч. Член е на Международната организация за хора с висок коефициент на просветеност „ Менса “. Женен е, със наследник и с щерка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР