Коалиционното споразумение се бави заради вътрешнопартийните процедури на всеки от

...
Коалиционното споразумение се бави заради вътрешнопартийните процедури на всеки от
Коментари Харесай

Яна Балникова, ПП: Няма пазарлъци, споразумението се бави заради вътрешнопартийни процедури

Коалиционното съглашение се бави поради вътрешнопартийните процедури на всеки от сътрудниците, съобщи в " Денят стартира " заместник-председателят на " Продължаваме промяната " Яна Балникова. Тя беше безапелационна, че не става въпрос за пазарлъци.

" Разговори се водят непрекъснато, тъй като желаеме да имаме добре направено съглашение. " - акцентира Балникова.

Всички кандидатури за министър председател са към момента на масата на договарянията, сподели още Яна Балникова. Биографията на всеки кандидат-министър ще се преглежда деликатно. Дали ще бъде утвърден за поста зависи от това дали профилът му дава отговор на заложените в съглашението политики.

" Най-правилният човек би трябвало да заеме съответната позиция в държавното управление и това зависи от дилемите, заложени в съдружното съглашение. " - добави Балникова.

Тя посочи, че отговорността в новото държавно управление ще е на всички партии, подписали съдружното съглашение - точно поради това се водят толкоз детайлни договаряния.

В " Денят стартира " Балникова отбрани концепцията всяка партия да ръководи независимо несъмнено министерство. Според нея по този начин най-добре ще може да се изпълнят дилемите на всяко едно ведомство, а контролът ще се упражнява от парламентарните комисии.

Целият диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР