,,Коалиционното споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да е пропорционално

...
,,Коалиционното споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да е пропорционално
Коментари Харесай

Пеевски: ГЕРБ и ПП-ДБ са в коалиция, споразумението трябва да е според тежестта на партиите

,,Коалиционното съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би трябвало да е съразмерно на тежестта на двете обединения.``

Това разяснява съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски по отношение на готвеното съдружното съглашение сред партиите в сглобката.

Припомняме ви, че това е по предлагането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов- министрите да се разпределят съгласно електоралната тежест.

По отношение на въпрос къде е мястото на Движение за права и свободи, в случай че ГЕРБ и ПП-ДБ подпишат съдружно съглашение, той отговори:

" Отдавна съм декларирал тази тематика и няма да я разясня назад. Това са диалози сред тях. Ние в това държавно управление няма да участваме по никакъв мотив ".

" Смятам, че те би трябвало да са почтени към българските жители, да е ясно какво и по какъв начин ще вършат и да подпишат. Ясно е, че те са в коалиция. Няма за какво да се лъжем. Коалицията е ясна и тя е сред техните партии. Трябва да си сложат подписите, да сложат стратегия за цялостен мандат, да кажат какво ще вършат, хората да прочетат и видят какво е това, което се случва досега ", разяснява още той връзките сред ПП-ДБ.

" Когато има коалиция, би трябвало съразмерно на тежестта на партиите да се направи това съдружно съглашение. Няма по какъв начин някой с доста малко да желае всичко. Особено тези неща в проценти бяха супер грозни - делкането на страната. Нека да забележим какво ще създадат и ще разясняваме ", добави съпредседателят на Движение за права и свободи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР