Коалиционното споразумение е за страшно много сектори, много е дълго,

...
Коалиционното споразумение е за страшно много сектори, много е дълго,
Коментари Харесай

Стоян Михалев, ДБ: Вярвам, че ще се поздравим с едно доста балансирано коалиционно споразумение

Коалиционното съглашение е за ужасно доста браншове, доста е дълго, направено е посредством експертни групи. Има точки, по които имаше безусловно единодушие. Имаше точки, които трябваше в допълнение да бъдат изчиствани, тъй като по тях имаше известни разминавания. Имаше точки, които се оказа, че не могат да бъдат решени в съответния бранш, разяснява в " Още от деня " Стоян Михалев от " Демократична България ".

По думите му в бранш " Сигурност " има някои несъответствия, нанесени от служебния кабинет и президента Радев.

" Ние нямаме гаранция, че всички тези хора, които бяха новоназначени, дават отговор на професионалните стандарти и не е неприятно да се намерения за вид за оценка на техните професионални качества, тъй като, евентуално, едни от тях са тъкмо за местата си, само че други не са. Това е доста комплициран и значим бранш и е от значително значение някой да не го използва за централизация на власт ", уточни той.

Според него тази тематика ще стои на масата, до момента в който не се получат гаранции за демократичния развой.

Стоян Михалев беше безапелационен, че информационният развой, който тече в последния месец, дава доста положителни резултати.

" Вярвам, че ще се поздравим с едно положително и много уравновесено съдружно съглашение, което ще бъде подписано от " Продължаваме промяната " с останалите три политически субекта поотделно ", означи той.

Михалев удостовери, че се чака Министерството на финансите да бъде управлявано от представител на " Демократична България ", както и че още две министерства " са на масата " и се беседва за тях. Разговорите обаче не са завършили, посочи той и добави, че когато след края на договарянията и полагането на подписи под документа всичко ще е ясно.

" Ако сме желали да вършим нещо непосредствено с Българска социалистическа партия, можехме да го изпълним и в двата предходни Народното събрание ", отговори той на въпрос за какво " Демократична България " не желае да подпише съглашение, под което стои подписът на водача на Българска социалистическа партия.

Михалев разяснява и тематиката за разформироването на КПКОНПИ, като акцентира, че това е трябвало да се случи още в предходните два Народното събрание.

" Ние сме едни от основателите на този развой и напълно разумно е да го продължим, сподели още той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР