Коалиционното правителство на Германия призова бившия канцлер Ангела Меркел да

...
Коалиционното правителство на Германия призова бившия канцлер Ангела Меркел да
Коментари Харесай

Германското правителство поиска от Меркел да бъде пестелива

Коалиционното държавно управление на Германия прикани някогашния канцлер Ангела Меркел да бъде икономична във връзка с разноските за нейната канцелария в Бундестага, оповестява сп. " Шпигел ".
Още по темата
Според отчет на министерството на финансите до бюджетната комисия на Бундестага, представен от изданието, са извършени диалози сред канцлерството и управлението на канцеларията, които са се отнасяли в това число до условията по отношение на личния състав.

Посочено е било, че канцеларията е основана за " осъществяване на следслужебни отговорности и продължаващи задължения " и че " е изключено потреблението й за частни цели и приемане на спомагателни доходи ". Също по този начин е било маркирано, че възобновяване на пътни разноски е допустимо единствено в случай че някогашният канцлер " пътува по предписание и в полза на Федерална република Германия ".

Още през 2019 година бюджетната комисия взе решение да понижи размера на канцелариите на някогашните канцлери, предвиждащо в бъдеще да им се отпуска финансиране за най-много един шеф на канцеларията, двама сътрудници, един секретар или стенограф и един " основен водач ". Една от длъжностите на сътрудниците трябваше да бъде отстранена след пет години. Канцеларията на Меркел сега включва девет чиновници, което провокира рецензии.

Германското държавно управление желае да закрие канцеларията на някогашния канцлер Герхард Шрьодер поради близостта му с Русия, а някои приканват за унищожаване на канцелариите на всички някогашни канцлери.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР