Коалиционните партньори на Продължаваме промяната - БСП и Демократична България

...
Коалиционните партньори на Продължаваме промяната - БСП и Демократична България
Коментари Харесай

Има такъв народ няма да подкрепи кабинет с премиер Асен Василев

Коалиционните сътрудници на " Продължаваме промяната " - Българска социалистическа партия и " Демократична България " и този път обявиха, че ще договарят за нов кабинет и ще слагат свои претенции в договарянията, съобщи Българска национална телевизия

Българска социалистическа партия се връща на масата на договарянията за сформиране на ново държавно управление. Левицата ще добави към оповестените цели - обществена политика, налично опазване на здравето, развиване в образованието, стабилизация на стопанската система.

" Нашето изискване, с цел да преговаряме с " Продължаваме промяната ", беше Кирил Петков да не е претендент за министър председател. Това изискване е изпълнено. Ще беседваме с Политическа партия за сформиране на държавно управление. Напълно поддържаме техните цели за битка с корупцията, измененията в Закона за публичните поръчки, измененията в КПКОНПИ - това е и част от нашата стратегия. Започваме да преговаряме по политики, ясно написани този път - с ясни отговорности и периоди - нещо, което липсваше в първия мандат ", съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова.

" Демократична България " ще обсъдят номинацията на Асен Василев за министър председател. Смятат, че това е суверенно решение на " Продължаваме промяната ", което не е обсъждано с тях авансово. Ще съберат партийните си органи, с цел да решат. Зададоха обаче и някои въпроси:

" Как ще наподобява болшинството? Каква ще бъде съдружната структура, която оферират - в какъв формат ще търсят поддръжка? Дали просто поддръжка за държавно управление на малцинството или съдружни връзки? Както и тези съдружни връзки по какъв начин ще бъдат структурирани и по какъв начин ще се взимат решенията? " - попита Христо Иванов - Защото до момента имаше доста сериозен проблем в връзката, която пораждаше къси съединения и за мен беше главната причина за разпада на обединението. "

" ИТН " няма да поддържа кабинет с министър председател Асен Василев.

" Изненадан съм от предлагането на " Продължаваме промяната ", тъй като това е рокада, не е стъпка обратно и е доста непремерено предложение. Ние оттеглихме доверието си от тази коалиция поради Кирил Петков и Асен Василев, поради политиките, които организираха, поради нарушаването на съдружното съглашение от тях двамата и поради неприятната финансова политика ", разяснява ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Според ГЕРБ-СДС Кирил Петков, Асен Василев или който и да е от Политическа партия, е личност нон грата. В рамките на този парламент те няма да водят диалози с който и да било.

" В този режим на ротация до края на мандата ние може да имаме 8 разнообразни министър председатели и в случай че някой има сходни упоритости, да стартира да прави лист. По 6 месеца всеки - това е несериозно. Дори и на база прехвърляния да се стигне до някаква политическа поддръжка и да се избере някакво ново държавно управление, то ще е едва, безпомощно и няма да може да свърши никаква работа. Това го споделям напълно доброжелателно, тъй като то ще е във щета на всички, които вземат участие в него ", сподели зам-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Позицията на партия " Възраждане " е безапелационна - избори незабавно.

" Няма да подкрепим какъвто и да било кабинет в този състав на този тотално привършен, управнически импотентен и морално банкрутирал парламент ", съобщи Костадин Костадинов.

От " Продължаваме промяната " споделиха, че работят за коалиция, която да отстоява ползите на България.

" Трябва да създадем опит да има държавно управление. Аз мисля, че Кирил Петков е един същински водач, който България занапред ще може да употребява и съм сигурен, че ние ще създадем опит, с цел да се оправи с всички рецесии, в това число и политическата, която е сега ", сподели Настимир Ананиев.

Ще събере ли поддръжка този мандат за държавно управление на " Продължаваме промяната " е въпрос на седмица.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР