Коалите са на път да изчезнат, след като пожарите в

...
Коалите са на път да изчезнат, след като пожарите в
Коментари Харесай

Коалите са на път да изчезнат заради пожарите в Австралия

Коалите са на път да изчезнат, откакто пожарите в Австралия унищожиха 80% от естествения им хабитат, сигнализират учени.

Шефът на Австралийската фондация за коалите Дебора Табарт твърди, че повече от 1000 коали са били убити от огнената буря.
Жена рискува живота си, с цел да избави коала от огъня в Австралия (ВИДЕО) Животното се лутало напразно покрай пътя
Според фондацията коалите са „ функционално изчезнали “ поради към този момент унищожената им естествена среда. Това значи, че те нямат достъп до нормалната си храна, не мога да се срещат и да имат потомство.

„ Функционално липсващ тип “ е този, чиято популация е толкоз лимитирана, че към този момент не играе значима роля в екосистемата. Въпреки че някои от представителите на типа ще имат потомство, бъдещето на животинския тип е неразбираемо.

Обезлесяването и горските пожари унищожават главната храна на коалите – евкалиптовите дървета. Възрастна коала изяжда до 1 кг евкалиптови листа дневно.
Семейство приюти 24 коали, оживели при пожарите в Австралия Много от тях са със съществени изгаряния и се нуждаят от лекуване
Тези дървета се възвръщат след пожари, само че ще отнеме месеци преди коалите да имат задоволително храна.

Жители на Австралия приканват държавното управление да задейства така наречен „ Акт за отбрана на коалите “ – закон, написан през 2016 година, който по този начин и не е признат. Той задължава всички жители и организации на територията на страната да защищават дърветата и естествения хабитат на коалите, както и да наблюдават противозаконен лов на животните.

В Австралия са почнали и редица акции за набиране на средства в поддръжка на коалите
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР