Коалите живеят в евкалиптовите гори в Югоизточна и Източна Австралия.

...
Коалите живеят в евкалиптовите гори в Югоизточна и Източна Австралия.
Коментари Харесай

Коалите са застрашени от изчезване в следващите 30 години

Коалите живеят в евкалиптовите гори в Югоизточна и Източна Австралия. Нов отчет удостоверява, че заради загубата на местообитанието им тези животни могат да изчезнат в югоизточния щат Нов Южен Уелс през 2050 година, оповестява Euronews, представен от БГНЕС.
Обезлесяването за обезпечаване на земя за земеделие, урбанизацията и земеделието към този момент е повлияло отрицателно на дома на коалите. През миналата година продължителният сезон на горските пожари още повече затрудни запазването на съществуващата територия, защото огромна част от нея трагично изгоря.
 Коала избяга от вкъщи си в търсене на любовта Коала избяга от вкъщи си в търсене на любовта
Служители в австралийски естествен парк край Сидни трябваше да смъкват с кран от дърво избягала коала, която напуснала клетката си, с цел да...
Най-малко 5000 коали починаха при пожарите и една четвърт от местообитанието им е унищожено в цялата страна.
В резултат на провокираната от изменението на климата суша в района доста коали се намират в положения на недохранване и дехидратация, се споделя в отчета, защото те към този момент не могат да получат съответна хидратация от листата, които ядат. Сега той предизвестява, че тази опустошителна загуба може да значи, че бъдещите генерации в никакъв случай няма да видят коала в дивата природа.
Няма подозрение, че разпоредбите са се трансформирали фрапантно за коалите. Доказателствата не могат да бъдат по-убедителни, написа Кейт Фаерман, ръководител на австралийския ръководител на Комитета по земеделие и естествени запаси, която е направила проучването.
Докладът на комитета предлага 42 рекомендации за обезпечаване на бъдещето на коалата и приканва австралийското държавно управление да поддържа проектите си в Нов Южен Уелс. Препоръките включват основаването на Национален парк Коала на река Джордж, разпределение на средства за изследване на потреблението на дронове за разкриване и избавяне на коали и обезпечаване на съответни запаси за основни групи като Фонда за запазване на биологичното многообразие (WWF).
 Коали откраднаха сърцата на международните водачи Коали откраднаха сърцата на международните водачи
Срещата на Г-20 през този уикенд бе дълго чакана. Лидерите на двадесетте най-развити страни в света разискаха ограничения за растеж на икономи...
Коалите са подложени на непрестанен и безсърдечен напън в Нов Южен Уелс, съобщи представителят на WWF Стюарт Бланч пред Euronews Living. Те към този момент бяха на път да изчезнат още преди опустошителните горски пожари. Изгорелите региони ще лишават доста време, с цел да се възстановят изцяло, тъй че непокътнатата гора в никакъв случай не е била толкоз значима, споделя той.
Правителството на Нов Южен Уелс не съумя да предотврати разрушаването на ядрото на местообитанието на коалите върху частна земя или изсичането му в крайбрежните държавни гори. Ако няма дървета, няма и коали, споделя Бланч.
Описан от WWF като мощен, обстоен и своевременен, отчетът планува още един документ, който ще преразгледа националните закони за околната среда в Австралия. Правителството прави обзор на всеки 10 години на Закона за запазване на околната среда и запазване на биологичното многообразие.
Коалите са класифицирани като уязвими от Международния съюз за запазване на природата, който класира типа като едно от 10-те животни, изложени на максимален риск във връзка с изменението на климата. WWF приканва държавното управление незабавно да отбрани местообитанието на коалата и да усили финансирането на фермерите, които интензивно опазват дърветата, където живеят.
 Ето за какво коалите прегръщат дърветата Ето за какво коалите прегръщат дърветата
При огромни горещини коалата прибягва да сполучлив способ за ободряване - притиска се мощно към ствола на дървото, който има резултата на кли...
Правителството на Австралия съобщи, че ще прегледа отчета и ще отговори " след време ", съобщи представител на министър-председателя Гладис Береджиклян пред Reuters. Той добави, че те към този момент са планували 44 милиона австралийски $ (26,8 милиона евро) за тактика за отбрана на коалите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР