КНСБ обяснява в своя позиция, че винаги защитават правата на

...
КНСБ обяснява в своя позиция, че винаги защитават правата на
Коментари Харесай

КНСБ иска дългосрочен ангажимент към хората с увреждания

КНСБ изяснява в своя позиция, че постоянно пазят правата на всички хора с увреждания в България. В тази връзка приветстват вчерашния спокоен и правилен спор по законопроекта за хората с увреждания, извършен под управлението на обществения министър Бисер Петков.

Синдикатът поздравява министъра с този първичен, само че сериозен триумф. Надяват се този звук да продължи и на днешната среща в Министерския съвет . Те приветстват и персоналния ангажимент на премиера да се обвърже с проблема и да предложения всички организации на хората с увреждания, с цел да се обсъдят проблемите им и да се откри допустимо най-хубавото решение.

КНСБ поддържа философията на плана , само че регистрира, че той е единствено една добра основа, върху която да продължи развиването на системата , което да подсигурява заслужен живот на хората с увреждания.

 Борисов даде обещание смяна за протестиращите хора с увреждания
Борисов даде обещание смяна за протестиращите хора с увреждания

Премиерът се среща с родители

Според КНСБ е нужна още работа, в това число и по съответни текстове от закона, с цел да успее желанието на общественото министерство да постави ред в политиките. Те се надяват общественият министър Бисер Петков и след това Народното събрание да продължат да бъдат обективен съдия сред всички страни в дебата по тематиката.

Изключително значимо е промяната да бъде подкрепена със сериозен финансов запас , изключително в посока налична среда. Само по този начин може да се реализира крайната цел - правата им да бъдат равни с тези на останалите български жители, каквато е и задачата на Конвенцията за правата на хората с увреждания, пишат в позицията си КНСБ.

Цитирани суми от порядъка на стотина милиона лв. са извънредно незадоволителни , по тази причина те чакат политически ангажимент с вероятност от най-малко 5 години , който да обезпечи изцяло финансиране на главните права и потребности на хората с увреждания.

 Над 400 лева за хората с тежки увреждания, даде обещание Бисер Петков
Над 400 лева за хората с тежки увреждания, даде обещание Бисер Петков

Работим, с цел да преустановят митингите

КНСБ напомнят свое предложение за основаване на Фонд за обществена солидарнос т, в който да се натрупа запас от налози върху хазарта, вноски от компаниите и други източници и по този начин да се подкрепя финансирането на промяната, изключително в частта разкриване на работни места за хора с увреждания.

Те разясняват, че това няма да стане еднократно с отпущането на избрани средства . Трябва дълготраен ангажимент, с присъединяване на всички държавни и локални управляващи и най-много министерствата на финансите, районното развиване, опазването на здравето, образованието и несъмнено на труда и обществената политика.

Според КНСБ е значима е ролята и на обществените сътрудници - работодатели и синдикати, които би трябвало да бъдат дейна част от разговора по тематиката. Те приканват и бизнеса към повече интензивност в решаването на проблемите на хората с увреждания.

КНСБ декларира, че ще взе участие интензивно в подобен спор, ще оферират и ще аргументират решения, с цел да подкрепят постигането на най-хубави резултати за възстановяване на живота на хората с увреждания .

 Натискът на палатките даде резултат, удовлетворени протестиращите родители
Натискът на палатките даде резултат, удовлетворени протестиращите родители

Няма враждуващи лагери

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР