КНСБ настоява за 12% увеличение на бюджетните заплати от догодина.

...
КНСБ настоява за 12% увеличение на бюджетните заплати от догодина.
Коментари Харесай

Синдикатите оптимисти, очакват по-високи заплати

КНСБ упорства за 12% нарастване на бюджетните заплати от следващата година.

Това са към 1 милиард лв. повече към настоящия бюджет от 8 милиарда за заплати, изясни в „ Здравей, България” президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той разясни, че става дума освен за заплатите на чиновниците в държавнни институции, а също и за учители, опазване на здравето, просвета.

Изпревари ли Сърбия България по заплати

„ Горе-долу 800 милиона лв. беше нарастването през тази година. В този смисъл този % не е неосъществим ", сподели Димитров и добави, че през август-септември предстоят диалози с финансовия министър.

Аз съм оптимист, че това може да стане и по още една причина - пазарът на труда става все по-дефицитен. Държавата, общините, всички, на които плащаме като данъкоплатци, също нямат късмет да задържат фрагментите си, в случай че не им подвигаме заплатите, означи синдикалистът.

КНСБ: Огромна разлика в заплатите у нас

"Би трябвало да бъде обща цел да достигнем 60% от общоевропейските приходи идващите 4 години, или това е 1000 евро заплата. В момента към 1000 лв. е междинната заплата у нас. С сходни нараствания на приходите до 2022 година ние ще се приближим то тези междинни стойности в Европа”, сподели още Пламен Димитров.

Това е доста значимо психически от позиция на чувството на хората дали живеят в европейска страна или сме някъде най-после на света, счита той.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР