КНСБ настоява правителството да увеличи командировъчните. Предложението на КНСБ е

...
КНСБ настоява правителството да увеличи командировъчните. Предложението на КНСБ е
Коментари Харесай

КНСБ вдигна прага на бедността на 460 лева

КНСБ упорства държавното управление да усили командировъчните. Предложението на КНСБ е сумата за дневни пари на командирован в страната служащ или чиновник да се увеличи от 20 лева на 35 лева

Предложението е част от пакет от ограничения на КНСБ за незабавна поддръжка на приходите, който следва да се разисква тази седмица на работна среща с бизнеса и служебния обществен министър Гълъб Донев.

Аргумента на КНСБ за увеличение на командировъчните е, че размерът на по този начин наречените дневни не е обновен от 2008 година и на процедура не може да покрива обикновено хранене най-малко два пъти на ден на командированото лице.

КНСБ желае незабавен пакет от ограничения за подкрепяне, с цел да не се стигне до протести
Сред другите претенции на синдикалистите е да се дефинират критерии за енергийна беднотия и да се приготвят бързи промени в настоящата нормативна база за целево енергийно подкрепяне, а от първи декември да се вкара и ползва 460 лева публична линия на беднотия вместо сегашната от 369 лв..

Проект на държавното управление планува тя да стане 413 лева от първи януари следващата година.

КНСБ упорства също по този начин подпомагането по оперативната стратегия за храни да се разшири, като се включат и всички пенсионери с персонална пенсия плюс добавката от 120 лева до 600 лева в това число.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР