КНСБ настоява, независимо, че равнището на максималния осигурителен доход няма

...
КНСБ настоява, независимо, че равнището на максималния осигурителен доход няма
Коментари Харесай

КНСБ: Максималната пенсия трябва да стане 1350 лв. от 1 юли 2020 година

КНСБ упорства, без значение, че нивото на оптималния застрахователен приход няма да пораства (максималната пенсия е 40 % от него), това да не е спънка за нарастване на оптималната пенсия.

Това се показва в позиция на синдиката, изпратена от пресцентъра на КНСБ. За да се реализира растеж на оптималната пенсия, КНСБ предлага през 2020 година по изключение размерът й да се дефинира на база 45 на 100 от оптималния застрахователен приход от 3000 лв.. Това значи от 1 юли идната година най-високата пенсия в страната да се откри на равнище от 1350 лева

Предложението ще засегне 40 500 души, измежду които към 28 000 индивида, на които сега действителният размер на пенсията е "отрязан " от тавана. Ако предлагането на КНСБ се одобри, съвсем половината от тези 28 000 души ще получават отсега нататък действителния размер на пенсиите си, се показва в позицията.

Допълнителният финансов запас, нужен за реализация на настояването на КНСБ, е под 28 млн. лева Експертите на Конфедерацията са уверени, че в плануваните доходи има задоволително запаси, тъй че синдикалните оферти за повишение адекватността на пенсиите да се осъществят.

Последователната и устойчива позиция на КНСБ, по отношение на оптималния размер на пенсиите за застрахователен стаж и възраст е, че той също би трябвало гладко да се усилва, тъй че от ден на ден хора, чиито пенсии са лимитирани от "тавана " да получат действителния размер на техните пенсии, декларират от КНСБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР